Mivel vannak olyan kezelések, amelyek nem számolhatóak el minden térítési kategóriában, előfordulhat, hogy egy bizonyos kódra nem jön fel találat a Cloudentben. Ilyenkor próbáljunk meg egy másik kategóriában keresni.

A kezelés keresése mellett bal oldalon megjelenik a térítési kategória, a pácienshez alapértelmezettként beállított. Ha itt a lenyíló ablakra kattintunk, ki tudjuk választani a kezeléshez szükséges térítési kategóriát.

Ezután, ha elkezdjük keresni a kiválasztandó kezelést (pl. FA181), akkor meg is jelenik a kezelések között.

Ezzel nem állítjuk át az alap kategóriát, amibe a páciens a születési dátuma szerint automatikusan tartozik, csak az adott kezelésnél módosul és a következő kezelésrögzítéskor újra az alapértelmezett kategóriát hozza be a rendszer. Az alapértelmezett kategóriát a kartonban a Személyes & Egészségügyi adatoknál, az Adatok megtekintése és szerkesztése lehetőséggel tudjuk módosítani.

Amennyiben utólag vesszük észre, hogy nem jó térítési kategóriával vettünk fel egy kezelést, azt is van lehetőségünk módosítani, ehhez ebben a cikkben találsz segítséget: ÚJ NEAK/OEP kezelés felvétele egy páciensnek, a kezelés utólagos módosítása