A páciens kartonját megnyitva a kezelésrögzítő felületen kattintsunk az "Új NEAK kezelés" fülre.

FONTOS: ha nem látjuk ezt a fület, az azért van, mert nem lett beállítva a páciens kartonjában, hogy neki felvehető NEAK-os kezelés (is). Ezt a karton jobb oldalán található Személyes és egészségügyi adatok kártya alján található "Adatok megtekintése és szerkesztése" gombra kattintva állíthatjuk be utólagosan.

A kezelés felvételéhez válasszunk ki egyet a felsorolt, szürke színnel jelölt kedvencek közül, vagy kezdjünk el keresni a keresőben. A keresőben van lehetőség kódra vagy kezelés névre is keresni. Például így:

Amennyiben szükséges az adott kezeléshez, válasszuk ki a fogakat és kattintsunk a "Kezelés hozzáadás" gombra. Ezzel a beavatkozás már rögzül is a kartonban, az Aktivitás listában.

Felvett NEAK/OEP kezelés szerkesztése

Ha egy NEAK-os (OEP-es) pácienshez rögzítettünk kezelést, és valami miatt módosítanunk kell utólag - pl. azért, mert a akkor annak módosítására az alábbi módon van lehetőségünk.

1. Válasszuk ki a módosítani kívánt kezelést, és kattintsunk a Műveletek gombra.

2. Válasszuk ki a "Szerkeszt" opciót a lenyíló boxban.

3. Szerkesszük a javítani kívánt adatokat. Ilyen lehet például maga a kezelés, az adott fog, de akár a szervezeti egység kódja is, amely alatt felvettük a beavatkozást. Ha a NEAK-tól kapott hibalistában azt látjuk, hogy helytelen a térítési kategória egy adott kezeléshez kapcsolódóan, azt is itt van lehetőségünk módosítani. Ezzel csak ehhez az egy kezeléshez változtatjuk meg a térítési kategóriát, az alapértelmezett ugyanaz marad!

4. A Mentés gombra kattintva a módosítások tárolódásra kerülnek.

 

A páciens kartonjában a NEAK-os és a magán kezelések ugyanott fognak megjelenni, az aktivitás előtti ikon segítségével tudod őket könnyen megkülönböztetni.

Emellett a felső menüsoron található Statisztika --> NEAK statisztikák fül alatt láthatod egyesével kilistázva az összes elvégzett csak NEAK-os kezelést.

A program automatikus TAJ szám ellenőrzést végez és jelzi számodra a TAJ érvényességét, így nem engedi elmenteni a kezelést érvénytelenség esetén. Amennyiben valami miatt akadozik az automatikus TAJ szám ellenőrzés, érdemes megpróbálni a kézi ellenőrzést, ezt a pácienskartonban a Személyes & Egészségügyi adatok boxban a TAJ szám melletti TAJ érvényesség ellenőrzés gombra kattintva tudod megtenni. Ha továbbra sem sikeres az ellenőrzés, keresd fel a NEAK saját jogviszony ellenőrző oldalát.

A program időkorlátot is számol, jelzi számodra és nem enged felvenni olyan kezelést amelynél még nem járt le az előírt időkorlát, amennyiben engedélyezed ezt a funkciót a programban.

 

További NEAK-os kezelésekkel kapcsolatos cikkek: