Vizsgálati lap sablont kétféleképpen hozhatsz létre:

 1. A Páciensek oldalon rákattintasz egy adott páciensre, majd a kartonján belül: 'Új vizsgálat --> Új vizsgálati lap sablon készítése' lehetőségre.

 2. Lépj a 'Beállítások --> Vizsgálati lapok menüpontban az Új vizsgálat lap' gombra.

Egy adott vizsgálati lap szerkesztésénél több beállítási lehetőség is rendelkezésre áll a csúszkák segítségével, ezek segítségével el is kezdheted a lap személyre szabását.


Itt tudod megadni, ha számlázandó az adott szolgáltatás, milyen név és ár szerepeljen a számlán, amit a vizsgálati lap alapján állítasz ki. Ilyen lehet a fenti példán látható anyajegy vizsgálat a bőrgyógyászatok esetében.

Továbbá beállítható, hogy az adott vizsgálati lap beküldésre kerüljön az EESZT-be, vagy sem. Ennek a funkciónak a lényege, hogy lehessen olyan gyakorlatilag dokumentumot rögzíteni a szoftverbe, ami egyébként nem kezelés vagy beavatkozás, mint pl. egy igazolás (iskolai hiányzásról) vagy valami olyan dokumentum, amit könnyebb digitális formában kitölteni, de csak nyomtatott formában lefűzésre szánjuk.

A vizsgálati lapokhoz egy alapértelmezett BNO kódot is hozzárendelhetünk és azt is beállíthatjuk, hogy ez a kinyomtatott vagy letöltött vizsgálati lapon látszódjon-e.

A vizsgálati lapoknál a fejléc minden vizsgálati lap esetében azonos. Azonban, hogy milyen információk legyenek feltüntetve a fejlécen, hogyan nézzen ki, azt teljes mértékben saját magunk dönthetjük el. A fejléc szerkesztéséhez kattintsunk a sablonon a Fejléc szerkesztése lehetőségre.

A felugró ablakban tudod szerkeszteni, hogy pontosan mi szerepeljen a fejlécen.

A fejlécben az ellátóra és a páciensre vonatkozó adatokat lehet megjeleníteni. Alapértelmezetten a szövegdobozokban általunk megadott változókat láthatsz, tehát ha nem változtatsz a beállításokon, a következő adatok kerülnek fel a sablonra:

 • Rendelő neve
 • Rendelő címe
 • Rendelő adószáma
 • Rendelő telefonszáma
 • Rendelő email címe
 • Ellátó orvos neve
 • Páciens neve
 • Páciens címe
 • Páciens TAJ száma
 • Páciens születési dátuma

Ezeket az adatokat a beállított változók a szoftverben megadott adatokból hozzák létre. Van lehetőség ezeket a változókat módosítani és/vagy törölni, de van néhány dolog, amire oda kell figyelni. Például, ha a szövegdoboz egyik sorát kitöröljük, a sor üres marad, nem lehetséges a teljes sort eltávolítani. Ilyenkor érdemes lehet 1 sorral feljebb másolni a meghagyott adatokat. Vagy például ha az orvos neve helyett a pecsétszámot szeretnénk megjeleníteni a letöltött vagy kinyomtatott vizsgálati lapon, nem elég, ha a változóba beírjuk, hogy pecsétszám, ki kell törölni a változót és fix szövegként a helyére beírni a pecsétszámot. 
A változók mellé fix szöveget is be lehet írni, ezáltal megjeleníthető az orvos neve és pecsétszáma is.
Több sort nem lehet az ellátó adataihoz hozzáadni.

A logó feltöltés gombra kattintva feltölthető a cég logója is a fejlécbe, JPG, PNG vagy SVG formátumban.


Ezzel el is készültél a vizsgálati lap sablonjaid testreszabásával.