A "Beállítások-Visszahívások" menüpontra lépve hozható létre új visszahívás, ezt az "Új visszahívás" gombra kattintva teheted meg. Itt szerkesztheted bármikor a már meglévő visszahívásaidat is.

Az új visszahívásra kattintást követően nevezd el az adott emlékeztetőt. A visszahívás automatikusan aktiválódik, viszont a csúszka segítségével bármikor szüneteltethető. Ez azt jelenti, hogy amikor szüneteltetve van egy visszahívás, a hozzátartozó kezeléshez kapcsolódóan nem jön létre automatikusan az emlékeztető a páciens kartonjában.

Az alábbi példán keresztül azt szemléltetjük, hogy minden pácienst, akinek végeztünk depurálást, 6 hónap elteltével figyelmeztessen a rendszer, hogy esedékes lenne egy újabb kezelése, tehát időpontfoglalására van szükség.

  • Az, hogy milyen esetben lépjen életbe az automatizáció, szintén beállítható. Kétféleképpen tud beindulni a folyamat:
    Ha azt választjuk, hogy a visszahívás érvényes legyen az összes kezelésre, akkor minden egyes felvett kezelés után, minden páciensnek létrejön az emlékeztető a későbbikben beállított idő eltelte után.
  • Ha a Kiválasztott kezelésekre lehetőséget választjuk, manuálisan tudjuk beállítani, hogy ebben a visszahívásban, milyen kezelésre vonatkozzon az automatizmus. A Kezelés hozzáadás a visszahíváshoz gombra kattintva válasszunk ki egy kezelést. A mi példánkban ez a Depurálás lesz. A gombra kattintva található a kezelések listája, ahol azok az előttük található jelölőnégyzetben egy pipa segítségével adhatóak hozzá a visszahíváshoz. A műveletet véglegesíteni a "Hozzáadás a visszahíváshoz" gombra kattintva szükséges.

Következő lépésben a legördülő menü segítségével állítsd be, hogy a kezelés felvételét követően pontosan mikor lépjen érvénybe az automatizáció. 

A Visszahívás időköz azt jelenti, hogy az automatizációhoz kapcsolt kezelés elvégzése után mennyivel aktiválódjon a visszahívás. Ezt illetően 2 lehetőség közül választhatunk.

A "Gyógyulási idő lejártakor" opció például fogeltávolítást követően lehet hasznos, ha kontrollvizsgálat vagy egyéb beavatkozás vár a páciensre. (Ilyenkor az adott kezeléshez kapcsolódóan mindenképpen szükséges, hogy legyen beállítva gyógyulási idő annak felvételekor)
A másik lehetőség pedig azt kínálja, hogy "Egyedi időközt" állíts be, ahol tetszés szerint adható meg a dátum, napra, hétre, hónapra vagy évre pontosan.

A visszahívás státusza azt mutatja meg, van-e jelenleg a páciensnek a visszahíváshoz kapcsolódó időpontja. Ennek státuszát beállíthatjuk mi magunk manuálisan, vagy a rendszer automatikusan elvégzi helyettünk, ha úgy szeretnénk.

  • A "Visszahívás státusz manuális állítása" kiválasztása esetén a Visszahívások menüpontban illetve a pácienskartonban módosítható saját kezűleg a visszahívás aktuális állapota.
  • A "Visszahívás státusz automatikus állítása" pedig azt jelenti, hogy a Cloudent/Cloudehr rendszere automatikusan átállítja a visszahívás státuszát "Nincs időpont"-ról "Befoglalt"-ra, amennyiben a páciensnek foglalva lett időpont. A "Befoglalt"-ról pedig "Kész"-re vált, mihelyst az adott időpont lejárt. 

Az utolsó beállításban pedig meg kell adnod, hogy a határidőhöz képest (amit korábban állítottál be), mikor kapjon emlékeztető e-mailt a páciens, illetve a kimenő e-mail tartalmát, ami teljes mértékben személyre szabható.
A megadott változókat (%KlinikaNeve% és %PáciensNeve%) nem érdemes kitörölni, mert ezeket a szoftverben megadottak alapján a rendszer így magától ki tudja tölteni.

A beállításokat követően minden aktív Visszahívás megtekinthető és szerkeszthető a "Beállítások - Visszahívások" menüpontra kattintva.

A felső sötétkék menüsoron a Marketingre, majd a Visszahívásokra kattintva lehet megnézni, hogy egy adott időintervallumban mely pácienseinknek lesz esedékes a visszahívása, kiknek fog e-mail értesítés menni, melyik automatizmus alapján.

Egy konkrét páciens kartonjában pedig megnézheted, hogy személy szerint milyen visszahívások vonatkoznak rá. Ehhez nyisd meg az adott kartont, legörgetve, a jobb oldali sávban találod a Visszahívásokat.

Ezzel elérkeztél a Visszahívás funkció beállításának végéhez.