A Cloudent/Cloudehr szoftveren belül a Több cég modullal lehetőséged van ANTSZ engedélyenkénti külön EESZT összeköttetésre, valamint több cég esetén is könnyen be lehet állítani, hogy melyik cégről állítasz ki számlát a páciensek részére.

A több cég modul beállítása

A több cég modul beállításának első lépése, hogy integráljuk ezt a funkciót a fiókunkkal. Ezt a 'Beállítások' --> 'Integráció' menüpontban tudjuk megtenni. Itt kattintsunk a 'Több cég modul'-nál a 'Részletek'-re majd az 'Integráció hozzáadása' feliratra.

A 'Beállítások' --> 'Több cég modul' menüpontra kattintva tudunk felvenni több céget is a fiókunkba, ezeket 'Új számlázási fióknak' nevezi a rendszer. Itt alapértelmezettként a 'Számlázás' menüpontban megadott cég neve szerepel. De ezt módosítani is tudjuk, erről később írok részletesen.
Az 'Új cég hozzáadása a fiókhoz' gombra kattintva tudunk új céget felvenni.

Nagyon fontos tudnunk, hogy ha felveszünk egy céget, akkor nem tudjuk törölni!
Viszont a nem alapértelmezettként beállított számlázási fiókoknál a 'Szerkesztés'-re kattintva a jobb felső sarokban található egy csúszka, amely automatikusan zölden jelenik meg az Aktív felirattal mellette. Ez azt jelenti, hogy arról a fiókról éppen folyik számlázás/adatszolgáltatás, azt a céget is aktívan használják a szoftverből számlakészítéskor vagy EESZT felé való jelentésre.
Ha valamilyen oknál fogva erre a cégre már nincs szükség, innen már nem lesz számla kiállítva vagy EESZT irányába adat szolgáltatva, ezt a csúszkát kell Inaktívra állítani, mivel céget törölni nem lehetséges a szoftverből. Ha inaktiváljuk az adott számlázási fiókot, számlakészítéskor nem jelenik meg a kiválasztható lehetőségek között, így nem tudunk véletlenül másik cég nevében számlát kiállítani, vagy másik cég nevében adatot szolgáltatni.

Itt tudunk céget alapértelmezettként beállítani. Azt a céget érdemes alapértelmezettnek beállítani, amelyikből a legtöbbet számlázunk, így amikor egy kezelésről számlát készítünk, automatikusan ezzel a céggel fogjuk azt tenni. Alapértelmezett számlázási fiókot külön felhasználókhoz is tudunk egyesével beállítani.

A felvett cég beállításait a 'Szerkesztés' gombra kattintva tudjuk elvégezni.

Ezen a felületen a 'Számlázási adatok' fülön belül meg tudjuk adni új cégünk számlázási adatait. Amint minden információt megadtunk, egyszerűen kattintsunk a 'Mentés'-re.

A 'NAV Online összekötés' fül alatt ezt a céget is össze tudjuk kötni a NAV rendszerével, tehát az új cégünk számlái is továbbítódni fognak a NAV felé.
Fontos tudnunk, hogy könyvelőnknek ezt a céget is ugyanúgy be kell jelentenie a NAV számára. Ennek menetéről a következő cikkünkben írunk részletesen: Számlázó beállítása és számlázó szoftver bejelentés a NAV, könyvelő felé

Az 'EESZT beállítások' fülre kattintva tudjuk elvégezni az adott cég EESZT beállításait. Itt tudjuk beállítani a cég OTH azonosítóját, a céghez tartozó szervezeti egységeket, illetve fel tudjuk tölteni a cég SSL tanúsítványát is.

Fontos tudnunk, hogy a cégen belül dolgozó orvosokat és felhasználókat, illetve a hozzájuk tartozó alapértelmezett szervezeti egységet nem itt tudjuk beállítani. További felhasználókat a Beállítások --> Felhasználók menüponton belül tudunk a fiókhoz hozzáadni. A felhasználó adatait, pozíciójához tartozó beállításokat és jogosultságokat később ezen a felületen bármikor módosíthatjuk. 

Ahhoz, hogy minden orvos tudjon adatot szolgáltatni, az saját beállításain túl, az EESZT integráción belül is mindent be kell állítani, a pecsétszámot, szervezeti egységet és belépési módot is. Az EESZT beállításokról a következő cikkünkben írunk részletesen: EESZT beállítás és aktiválás a Cloudentben

Lehetőségünk van minden egyes felhasználónknak beállítani egy alapértelmezett céget. Ezt a 'Beállítások' --> 'Felhasználók' menüpontban, az adott felhasználó profiljára kattintva tehetjük meg. Itt az 'Alapértelmezett számlázási fiók' menüpontot kell lenyitnunk, és itt tudjuk kiválasztani a megfelelő céget.

Számlázás

Ha felveszünk egy páciensnek egy kezelést, amelyről számlát szeretnénk kiállítani, akkor a megszokott módon a 'Műveletek' --> 'Számla létrehozása' gombra kattintva tudjuk megtenni.

A most felugró ablakban láthatjuk, hogy a 'Számlázási adatok' fölött van a 'Számlázási fiók' menüpont, ahol a beállított alapértelmezett cégünk neve szerepel. Erre a menüpontra kattintva szükség esetén ki tudunk választani egy másik céget is, ha nem az alapértelmezett cégen belül végeztük az adott kezelést.
Ha mindent beállítottunk, akkor a 'Számla készítés'-re kattintva ki is tudjuk állítani a számlát.

Érdemes tudnunk, hogy a rendszer megjegyzi, hogy az adott páciens számára legutóbb melyik céggel állítottunk ki számlát. Így ha ismét számlát írunk ennek a páciensnek, akkor a 'Számlázási fiók' menüpontnál a korábban kiválasztott cég fog megjelenni.

 

A kiállított számlák megtekintéséhez kattintsunk a 'Számlák' menüpontra. Itt cégenként tudjuk megtekinteni az elkészített számlákat. Ehhez a 'Számlázási fiók' menüpontot kell lenyitnunk, majd kiválasztanunk a megfelelő céget.

EESZT

Az EESZT-be történő belépéshez a 'Beállítások' melletti 'EESZT' menüponton belül továbbra is az 'EESZT belépés'-re kell kattintanunk.

Az adott szervezeti egységet pedig a jobb felső sarokban tudjuk kiválasztani, a nevünkre kattintva.

Ezzel át is tekintettük hogyan is lehet használni a Cloudent/Cloudehr szoftveren belül a Több cég modult.