1. Lépj a páciens kartonba

Három helyről is elérhető a páciens karton, attól függően, hogy a szoftverben éppen hol vagyunk:

1. Páciensek menüpontból: A páciensek oldalon a klinikához tartozó összes pácienst megtalálhatod kilistázva. A páciens kereső mezővel rá tudunk keresni Név, Születési dátum vagy TAJ szám alapján bármelyik páciensre. A listában megjelenik a keresett páciens:
 
 
2. Fenti kereső mezőből: Ha tudjuk a páciens nevét, akkor azonnal rákereshetünk a fenti kereső mezőben, ez mindig látható és elérhető a felső menüsoron. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy egy adott kartonhoz eljussunk, bárhol is vagyunk éppen a szoftverben:
 
 
3. Berendelési naptárból - egy befoglalt időponton belül: Kattints egy már befoglalt időpontra, majd a felugró ablakban kattints a "Páciens karton" gombra, ami elvisz az adott páciens kartonjához:
 
 

2. Kezelés kiválasztása egy példán keresztül

A páciens kartonjában az aktuális fogstátusz képe alatt találsz egy beviteli mezőt. Itt lehetőséged van az adott pácienshez kezelést, státuszt vagy éppen csak egy jegyzetet felvenni, amelyek később meg fognak jelenni a páciens aktivitás történetében.

Egy kezelés felvételéhez kiválaszthatjuk a kedvencek listából az adott kezelést, vagy elkezdhetjük begépelni a kezelések kereső mezőjébe, amit rögzíteni szeretnénk. Ha nem találsz egy kezelést, fel kell venned a kezeléseid közé. Ehhez segítséget egy másik cikkünkben találhatsz: Kezelés & Árlista beállítása, személyre szabása.
 
Kattintsunk most a "Fogeltávolítás" kezelésre. 
 
 
A felugró ablakban válasszuk ki a 12-es fogat, majd kattintsunk "Kezelés hozzáadás" gombra (a kezelés ára itt automatikusan betöltődik az árlistád alapján, ha megadtad. Itt bármikor van rá lehetőséged, hogy módosítsd az árat, ez az árlistában beírt összeget nem módosítja, csak ennél az egy kezelésnél fog megváltozni!):
 
 
Itt most hozzáadtad az aktuális kezelési bejegyzéshez az adott kezelést. 
 
Az, hogy melyik szervezeti egységen rögzíted a kezelést, nagyon fontos akkor, ha több kódod is van, vagy többen használjátok a fiókot, különböző szervezeti egységekkel! Az, hogy alapvetően melyik kódon rögzítesz, attól függ, hogy mit állítottál be alapértelmezettnek. Ha olyan kód van kiválasztva, mikor egy adott kezelést veszel fel, amin nem rögzítheted azt, meg kell változtatnod, ezt többféleképpen is meg tudod tenni.
 
Lehetőséged van a szervezeti egység megváltoztatására a pácienskartonon belül is, a kezelés felvétele után. Az alsó sorban megjelenik az a 9 jegyű kód, ami éppen használatban van, vagy pedig a Válassz szervezeti egységet felirat. Az ezek melletti lefele mutató nyílra kattintva tudod kiválasztani a megfelelő szervezeti egységet, amiket korábban már rögzítettél a szoftverben.

Fontos! Az itt kiválasztott szervezeti egység nem változtatja meg az EESZT menüpontban alapértelmezetten az orvoshoz rendelt szervezeti egységet. Ez csak az adott kezelésre vonatkozik!

Miután kiválasztottad a megfelelő szervezeti egységet (amennyiben erre szükség volt), tudod majd elmenteni a kezelést a jobb sarokban található Kezelés mentése gombbal.
 
 
Ezen a felületen beállíthatsz még Ellátót is. A szoftver automatikusan minden kezeléshez azt a felhasználót rendeli hozzá ellátóként, aki éppen be van jelentkezve.
 
Az ellátó megváltoztatása akkor lehet érdekes, ha például egy asszisztens felhasználó van belépve. Az asszisztensekhez hozzárendelhető alapértelmezett orvos, ezt a Beállítások - Felhasználók - adott felhasználói profilon belül lehet beállítani.
 
 
 
Ha az adott asszisztenshez alapértelmezetten hozzárendelt orvost például helyettesítik, a kartonon belül tehát könnyen megváltoztatható az ellátó orvos személye.
 
Látható még a kezelés rögzítő felületen egy Kedvezmény hozzáadása gomb, erről ebben a cikkben olvashatsz bővebben: Kedvezmények hozzáadása kezeléshez és kezelési tervhez (árajánlathoz).
 
Ha lejjebb görgetsz a kartonban már megjelenik elmentett kezelésed az Aktivitás rész alatt. Ha szeretnéd szerkeszteni a felvett kezelést, elég csak a kezelésnél a "Műveletek" gombra kattintanod, majd azon belül a "Szerkesztés"-re. Továbbá a műveleteken belül lehetőséged van még letölteni vagy kinyomtatni az adott kezelést, valamint a számla létrehozására kattintva ki is számlázhatjuk a kezelést.

Fontos, hogy olyan kezelést már nem tudsz szerkeszteni, amiről állítottál már ki számlát. Ilyen kezelés szerkesztésére csak akkor van lehetőség, ha a kiállított számlát sztornózod, de ilyenkor a kezelés szerkesztése után újra ki kell állítanod a számlát.