Új felhasználó létrehozását a fiók tulajdonosa tudja véghezvinni. Ez a személy az, aki a fiókot regisztrálta. Ha egy adminisztrációs munkatárs vagy az asszisztens regisztrálta a fiókot, de egyébként te vagy az, aki a kezeléseket és minden egyebet végez, abban az esetben is az adminisztrátor/asszisztens lesz a fiók tulajdonosa! Új felhasználó létrehozásához kattints a Beállítások - Felhasználók menüpontban az Új felhasználó hozzáadás gombra.

A felugró ablakban az új felhasználó személyes adatait (név, e-mail cím és telefonszám), a pozícióját, jogosultságait kell megadni. Ha minden adatot megadtunk, kattintsunk a Felhasználó hozzáadása gombra. A megadott e-mail címre a leendő felhasználó ezután kap egy aktiváló levelet. Ott az Aktiválás linkre kattintva, egy jelszó választása után létre tudja hozni a saját belépési adatait a Cloudent/Cloudehr fiókhoz.

A Plus csomagtól saját berendelő naptárat is hozzá tudunk rendelni a Felhasználókhoz, amennyiben szükséges.

A felhasználói profil beállításai

A felhasználói fiókon belül, további beállításokat lehetséges megadni, beállítani.

Amennyiben több számlázási fiók, azaz több cég van a fiókban, itt lehet beállítani, hogy az adott felhasználó melyik cég alól számláz, azaz egy alapértelmezett számlázási fiókot állíthatunk be neki.

Pecsétszámot is ezen a felületen lehet beállítani a felhasználóknak. Pecsétszáma természetesen csak az orvosoknak van, ők többek között az EESZT felé is ezzel az azonosítóval tudnak jelenteni, de néhány esetben előfordul, hogy más típusú felhasználónak, pl. dentálhigiénikusnak vagy adminisztrátornak is jogosultságot kell/lehet adni a jelentéshez. Amennyiben ezeknek a felhasználóknak jelentési kötelezettsége/jogosultsága van, a felhasználói profiljukban ki kell tölteni a pecsétszám mezőt.

Dentálhigiénikus vagy asszisztens felhasználó esetében az azonosító (vagy felhasználónév az EESZT Ágazati portálján) egy nagy 'S' betűből és a nyilvántartási számból vagy az EESZT-hez való csatlakozáskor kapott számsorból áll.

Adminisztrátor vagy egyéb nem eü végzettségű felhasználó esetében pedig az azonosító egy nagy 'X'-ből és az EESZT-től, az adminisztratív csatlakozás során kapott számokból áll.

Asszisztensek esetében beállíthatjuk, hogy a kolléga melyik orvosnak az asszisztense. Ha egy orvos-asszisztens páros be van állítva és az adott orvos felhasználóhoz egy időpontot rögzítünk a naptárban, automatikusan hozzárendeli az ő asszisztensét is az időponthoz a rendszer.

Pro csomagban az egyes felhasználók beosztását is megadhatjuk, és saját színnel beállítva a naptárban külön jelölhetjük, melyik kollégánk mikor dolgozik. A beosztások beállításairól ebben a cikkünkben olvashatsz részletesen: Beosztások és rendelési idők funkció beállítása

Az iCalendar hírfolyam linken keresztül a felhasználó hozzáadhatja a Cloudent-es/Cloudehr-es naptárát mobilján lévő naptárjához, így bárhonnan elérheti az időpontjait. (Ez a funkció csak iPhone telefonokkal működik.) A beállításhoz ebben a cikkben találhatsz segítséget: iPhone (iOS-es) naptárhoz Cloudentes naptár hozzáadása

A Szakvizsgák és a Munkahelyre vonatkozó kategóriák kitöltése az eRecept kiállítása miatt fontos, erről ebben a cikkünkben találhatsz információkat: Mit tehetünk, ha nem sikerül eReceptet kiállítani a szoftverből?

Itt adható meg a felhasználó OJOTE jelszava. Ezek az adatok a magánrendelést végző orvosok esetében a TAJ szám ellenőrzéshez szükségesek. Részletes információkat ebben a cikkünkben olvashatsz: TAJ jogviszony ellenőrzés magánpáciensek részére

Végezetül a jogosultságok kezelése is a felhasználói profilon belül érhető el. Jogosultságokat szintén csak a fiók tulajdonosa állíthat be vagy vehet el a felhasználóktól. Gyakran fordul elő, hogy egyes felhasználók nem találják valamelyik menüpontot a szoftverben, pl. a számlákat vagy a statisztikákat, ennek az oka, hogy a felhasználó felvételekor nem lett neki megadva az a jogosultság, amellyel ezekhez hozzáférhet.
A jogosultságok melletti kis kérdőjel ikonra irányítva az egeret, rövid leírás olvasható arról, hogy melyik jogosultság pontosan mihez kapcsolódik és mit szabályoz.

Az utolsó lehetőség a jelszó megváltoztatása ezen az oldalon.