Amennyiben az EESZT belépést követően az alábbi felugró ablakkal találkozol:

 • Próbálj meg újra belépni és ellenőrizni, hogy tényleg megfelelően gépeled be az eSzemélyi igazolványhoz tartozó PIN kódot.
 • Ha a kártyaolvasó alkalmazás a CAN számot kéri, akkor a személyi igazolvány előlapján található 6 számjegyból álló kódot kell begépelni.
 • Ellenőrizd, hogy érhető-e el frissítés az eSzemélyi kliens alkalmazáson belül. Ezt a Beállítások menüpont alatt, a Frissítések ellenőrzése gombra kattintva tudod megtenni.
 • Ha ezek után még mindig sikertelen az EESZT-be történő belépés, akkor célszerű letörölni és újratelepíteni az eSzemélyi kliens alkalmazást.

 

Az eSzemélyi kliens alkalmazás törléséhez és újratelepítéséhez az alábbi lépéseket kell elvégezni:

1. Először is navigálj a “Start” menübe, azon belül pedig kattints a “Gépház - Alkalmazások és szolgáltatások” menüpont - “eSzemélyi kliens eltávolítás” gombra.

 

FIGYELEM: Abban az esetben, ha macOS operációs rendszer fut számítógépeden, a “Finder” menüpontra kattintva az alkalmazások közül tudod eltávolítani a jobb egérgomb segítségével.

 

2. Miután megtörtént a sikeres törlés, lépj a https://eszemelyi.hu/kartyaolvaso/kartyaolvaso_alkalmazas oldalra és válaszd ki bal oldalon található “Kártyaolvasó alkalmazás” menüpontnál található “Tovább a letöltéshez”-t.

 
 
 

3.  Ezt követően kattints az "eSzemélyi Kliens telepítő"-re. A kattintás után kövesd nyomon a bal oldalra leugró ablakot, majd kattints rá duplán a telepítéshez.

FIGYELEM: Egyéb operációs rendszer esetén, ügyelj, hogy az ahhoz tartozó telepítőt válaszd!
 

4. A felugró ablakot követve végezd el a 3 lépéses telepítési folyamatot és véglegesítsd azt.

 

5. Ezzel elérkeztél a telepítés végéhez. A kártyaolvasó csatlakoztatása és az eSzemélyi igazolvány behelyezését követően újra megkísérelheted az EESZT-be való belépést a Cloudent rendszerében.

 

Emlékeztető: Mind az EESZT portálon, mind pedig a Cloudenten belüli EESZT bejelentkezés folyamán a következő szerint szükséges eljárni a PIN megadásakor:

 1. 2x OK lenyomása a kártyaolvasón
 2. PIN kód beírása
 3. 1x OK

További tippek & trükkök:

Amennyiben a Kliens újratelepítése valamilyen oknál fogva mégsem oldaná meg a bejelentkezéssel kapcsolatos kellemetlenséget, az alábbi eshetőségeket érdemes lehet még számításba venni.

 • A számítógépen található vírusirtó - tűzfal páros esetében előfordulhat, hogy nem engedélyezik a eKliens telepítését, ezért érdemes lehet a telepítés során kikapcsolni és inaktiválni a vírusírtót és tűzfalat.

 • Ajánlott a Cyberjack kártyaolvasót is szemügyre venni, ugyanis újratelepítése, másik USB portba való behelyezése, vagy végső esetben cseréje is orvosolhatja a szituációt.

 • Előfordul, hogy a beépített Safari böngésző (macOS) blokkolók néha túlságosan agresszívek és helytelenül blokkolják a felugró ablakokat egy olyan webhelyen, ahol pop-up használat szükséges a webhely rendeltetésszerű működéséhez. Ilyen helyzetekben a felhasználónak segíthet, ha egyszerűen letiltja a Safari felbukkanó blokkolóit.

 • Végül sajnálatos módon az is megeshet, hogy az eSzemélyi igazolvány chip-je ment tönkre, amit a kormányablakban tudsz pótolni.

+TIPP: A személyit minden alkalommal a kártyaolvasó alsó, “szorosabb” résébe szükséges helyezni.

A leírt lépéseket az https://eszemelyi.hu/dok/eSzemelyi_Kliens_Telepitesi_Utmutato_v5.5.pdf oldalon, illetve videós formában YouTube csatornánkon is megtalálod.

CyberJack olvasó esetén (nyomógombos kártyaolvasó esetén telepítendő):
Windows:
Apple macOS:
 
Ez utóbbi esetében a hivatalos telepítési videó windows és MAC gépekhez:
Windows:
macOS:
 

Ha a leíráson és a mellékelt videón felül a Cloudent support telefonos segítségét szeretnéd igényelni az eSzemélyi Kliens törléséhez és újratelepítéséhez, úgy azt 20 000 Ft + ÁFA díj ellenében van lehetőségünk elvégezni.

Szakszerű segítségért azt javasoljuk, hogy fordulj az illetékes szervhez, akiket a 1818-as telefonszámon érhetsz el.