Ahhoz, hogy automatizálhasd a Cloudent&Cloudehr szoftverrel a magánpácienseid TAJ jogviszony ellenőrzését, szükséges egy előzetes rövid beállítás. A szoftveren belül navigálj a Beállítások - Felhasználók menüpontra, majd válaszd ki a nevedet és kattints rá.

Ezek után megjelennek a saját profilbeállításaid, ahol a Pozíció résznél, ha esetleg még nem lenne kitöltve, meg tudod adni a pecsétszámodat. Fontos, hogy az 5 számjegyből álló pecsétszám elé itt írj egy O betűt.

Ugyanezen az oldalon lejjebb görgetve  pedig megtalálható az Online jogviszony és TAJ szolgáltatások bejelentkezési adatok rész.

Itt a felhasználónévnél a pecsétszámot automatikusan betölti a rendszer, így csak a 6 és 32 karakter közötti hosszúságú jelszót kell megadni.  Ezek után pedig a Mentés gombra szükséges kattintani. A felhasználónév és jelszó kombinációját érdemes a https://jogviszony.neak.gov.hu/ojote/app/ felületen is leellenőrizni, mielőtt a Cloudent szoftverben elmentjük az adatokat. 

Fontos:  Ahhoz, hogy a Cloudentben be lehessen állítani az automatikus TAJ szám ellenőrzést a magánpáciensek részére, először mindenképp szükséges a https://jogviszony.neak.gov.hu/ojote/app/  felületre belépni, ahol a felhasználónév az orvos pecsétszáma szerint kerül kialakításra (OBVN-xxxxxUSER), a jelszó pedig az első bejelentkezéshez a vényírási szerződésen található 10 jegyű azonosítószám. Ezt a jelszót kell megváltoztatni egy 6 és 32 közötti karakterhosszúságú jelszóra, majd ezt az új jelszót a Cloudenten belül is rögzíteni.

Amennyiben nem megfelelő a felhasználónév/jelszó, vagy esetleg nem áll rendelkezésre valamelyik információ, abban az esetben emailen lehet érdeklődni az adott megyeszékhely NEAK képviseleténél, ahol a vényírási szerződése van, pl. (maganorvos.Budapest@neak.gov.hu).

Ha a beállításokat sikeresen elvégezted, onnantól kezdve vényfelírás előtt a magánpácienseidnél az Új recept fülre kattintva láthatod, hogy a páciens rendelkezik-e érvényes TAJ számmal és rendezett-e a jogviszonya.