A Cloudent Fogászati Szoftvert egyben hivatalos számlázó rendszerként is tudjuk használni, így sok időt spórolhatunk, mivel nem kell már a számlákat manuálisan vagy más programon keresztül külön kiállítanunk. A szoftverben rögzített kezelésekről, ha szeretnénk, bármikor egy kattintással tudunk számlát is készíteni.

 

Ahhoz, hogy hivatalosan is elkezdhessünk számlákat kiállítani a Cloudent-tel, előszőr be kell állítanunk a számlázási információkat a szoftverben, valamint jelenteni kell a NAV felé az új számlázó rendszerünket.

 

1. Számlázási információk beállítása a Cloudentben

 

Navigáljunk el a szoftverben a Beállítások - Általános oldalra. Itt töltsük ki a rendelő/cégünk hivatalos adatait, majd miután végeztünk kattintsunk a "Mentés" gombra a jobb felső sarokban.

 
2. Számlázó rendszer bejelentése a NAV felé
 

Az új NGM rendelet értelmében minden cég köteles bejelenteni a NAV felé az általa használt számlázó programot. A bejelentési kötelezettség 2014. október 1-től érvényes minden számlázó program esetén. Amennyiben számlázó program váltás történik a rendeletnek megfelelően 30 napos határidővel kell a bejelentést megtenni.

 

Számlázó rendszert a számlázási szolgáltatás igénybevételének kezdetét követő 30 napon belül kell az adóhatósághoz bejelenteni.

 

A számlázó rendszer bejelentése kétféleképpen történhet meg:

  1. a NAV által fejlesztett Általános Nyomtatvány Kitöltő (továbbiakban: ÁNYK) program segítségével történhet. A NAV honlapján elérhető a SZAMLAZO megnevezéssel rendelkező nyomtatvány, mely elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül, illetőleg papír alapon nyújtható be az állami adóhatóságnak. Ide kattintva a linken lehet elérni

  2. A Könyvelőnket tájékoztatjuk az új számlázó program igénybevételéről az alábbi adatokkal, aki majd elvégzi a hivatalos bejelentést nekünk:

  • Rendszer neve: Cloudent Fogászati Szoftver

  • Elérhetősége: www.cloudent.hu

  • Online számlázási szolgáltatást nyújtó neve: Cloudent Kft.

  • Adószáma: 26528221-2-41

  • Online számlázórendszer igénybevételének kezdete: A regisztráció dátuma

 

Amennyiben segítségre lenne szükséged a számlázási információk beállítása során, ügyfélszolgálatunk elérhető a support@cloudent.hu e-mail címen, illetve a +36 1 701 6607-es telefonszámon.