A Számlák menüpontba lépve a következő felület fogad minket.

A dátum szűrő segítségével állíthatjuk, hogy mely időszak számláit szeretnénk látni. Alapvetően az összes számlát látjuk a listában, de átkattinthatunk felül, hogy például a csak be nem fizetett, vagy a sztornózott számlákat lássuk.

Az egyes számláknál a Műveletekre kattintva a következő lehetőségeink vannak:

A számlát megtekinthetjük a szoftveren belül, kinyomtathatjuk, amennyiben be van állítva alapértelmezett nyomtató. Letölthetjük PDF-ként, illetve elküldhetjük a páciensnek, amennyiben meg van adva az e-mail címe. A számlát sztornózni is tudjuk.

Átutalásos számla esetén, itt van lehetőség fizetettre állítani a számlát. Ehhez a Műveleteken belül a Fizetve lehetőségre kell kattintani.

Lehetőségünk van ismét elküldeni a NAV felé a számlát, ha a listázott számlák bal oldalán piros x-et látunk, amely azt jelenti, hogy sikertelen volt a beküldés a NAV rendszerébe. Az x-re irányítva az egeret, megtekinthetjük a hibaüzenetet, hogy mi miatt nem sikerült az adatszolgáltatás, ezt érdemes ellenőrizni az újraküldés előtt.

Az alsó sávban láthatjuk az összes, a szoftverből kiszámlázott összeget, illetve az összesen kifizetett összeget, valamint narancssárgán jelzi a rendszer, mennyi kintlévőség van még, azaz mekkora összeget nem fizettek még ki a páciensek.

Amennyiben van a fiókodban több nyelvű modul és állítasz ki számlát forinton kívül más valutával is, látni fogod, hogy melyik valutával mennyit számláztál ki az adott időszakban.

A Több nyelvű számlázásról ebben a cikkben olvashatsz: Többnyelvű számla beállítása és létrehozása

Számlák letöltése a szoftverből

A Számlák menüpont jobb felső sarkában található egy NAV export gomb, illetve egy Tömeges számla letöltés lehetőség.

A Tömeges letöltéssel PDF és CSV formátumban lehet letölteni a szoftverből kiállított számlákat. A felugró ablakban add meg a letölteni kívánt időintervallumot, fizetési módo(ka)t, illetve Több cég modul használata esetén a számlázási fiókot/céget is.

NAV export letöltés esetén ugyanebben a felugró ablakban kell megadnod a szükséges paramétereket, csak ebben az esetben egy XML formátumú letöltést indítasz el, ezt a kiterjesztést fogja tudni értelmezni a könyvelői program.

A Letöltés gombra kattintva tudod elindítani az exportálást, viszont érdemes figyelni arra, hogy ne jelölj ki túl nagy időintervallumot, mert akkor sikertelen lesz a letöltés. 1 hónapnyi letöltés pl, még sikeresen lefut, de ennél hosszabb időszak esetén megakadhat a folyamat.