A Cloudent & Cloudehr szoftverben úgy tudsz számlát kiállítani, ha előtte a szoftveren belül a Beállítások - Számlázás menüpont alatt kitöltötted az Általános beállítások és a NAV online számla bekötés fül adatait. Ehhez segítséget az alábbi cikkben találsz: NAV online számlázó beállítások .

Ezek után gyorsan és könnyedén tudsz számlázni a szoftverből.
Hozz létre egy számlát egy páciensnek

  • Előfordulhat, hogy az adatok kitöltése közben valamilyen fontos információ kimaradt és emiatt mégsem sikerül számlát kiállítani. Ilyenkor az alábbi hibaüzenet jelenik meg:


A lila színnel jelölt linkre kattintva eljutunk a Beállítások - Számlázás menüponthoz. Itt az Általános beállításoknál tudod leellenőrizni, hogy megadtad-e az adószámot, bankszámlaszámot és az ÁFA kulcsot. A NAV online számla bekötésnél az Online számlázó beállítások alatt a Tesztelés gombra kattintva lehet megbizonyosodni afelől, hogy aktív-e a NAV Online számla összeköttetés. 

Ha úgy látod, minden adat be van írva és mégsem sikerül a számla kiállítás, érdemes ellenőrizni a NAV online számla adatokat, hogy helyesen szerepel-e a technikai felhasználó jelszava, illetve az aláírókulcsok.

  • A számlát akkor sem lehet kiállítani a szoftverből, ha páciens vagy a vevő alapadatai közül nincs mindegyik kitöltve. Ekkor az alábbi figyelmeztető üzenet jelenik meg piros színnel jelölve:

  • Amennyiben a páciens kartonján belül a Számlák - Új számla gombra vagy az Aktivitáson belül a kezeléseknél a Műveletek - Számla létrehozásra kattintva nem jelenik meg a számlázó felület, úgy valószínűleg nincs alapértelmezett fizetési mód beállítva.
    Ezt a Beállítások - Számlázás - Fizetési módok menüpont alatt lehet beállítani:

Amennyiben ezen beállítások elvégzése után sem sikerül a számla kiállítás, nyugodtan keress minket telefonos (+36 1 701 6607) vagy e-mail elérhetőségünkön (support@cloudent.hu), és segítünk!