Az SSL tanúsítványt az EESZT Ágazati Portálról lehet letölteni, mely az alábbi linken érhető el: https://portal.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal 

Ezután az alábbi lépéseken kell végig menni:

  1. Csatlakoztasd a kártyaolvasódat a számítógéphez és helyezd bele az eSzemélyidet.
  2. Kattints a képernyő jobb felső sarkában a “Bejelentkezés” gombra.
  3. Ha még sosem léptél be az Ágazati portálra, kattints itt az “Aktiválás” gombra. A felhasználóneved egy nagy O betű, és utána a pecsétszámod (pl. O12345). Írd be helyesen az ellenőrző kódot (ha nagyon olvashatatlan, akkor frissítsd az oldalt), majd kattints az Aktiválás gombra.

  4. A kártyaolvasód életre kel. A felugró ablakban vagy a kártyaolvasón nyomd az Ok gombot, majd írd be a 6-jegyű PIN kódodat, amikor kéri az olvasó. 
  5. Ha sikeresen beírtad a PIN kódot, sikeresen aktiváltad magadat!
  6. Most kattints a Bejelentkezés gombra, ahol az 2. és 3. lépéseket kell megismételned.
  7. Ezután Intézményt kell választanod; válaszd azt, ahol a neved után a lehető legkevesebb információ olvasható.

  8. Bejelentkezés sikeres!
  9. A felső sávban a következő menüpontra kattintva tudod letölteni az SSL-tanúsítványt: EESZT SSL KLIENS TANÚSÍTVÁNY LETÖLTÉSE

10. A sor végén lévő Letöltés gombbal tudod elindítani a fájl letöltését.

Cloudentbe való feltöltés menete:

A szoftverben a jobb felső sarokban lévő Beállítások menüpontban lépj a baloldali menüsor EESZT fülére. Jobb felül kattints az SSL tanusítvány feltöltése gombra. Itt a felugró ablakban két információra lesz szükséged, az SSL tanúsítványra (.pfx fájl) és a hozzá tartozó SMS kódra.

A felugró ablakban töltsd fel az imént letöltött tanúsítványt, a mezőbe pedig írd be az SMS kódot, amit az EESZT-től kaptál.

Kattints az Aktiválás gombra, és amennyiben helyesen adtad meg a jelszót, sikeres lesz a Cloudent és az EESZT közötti összeköttetés.

Ahhoz, hogy az adatok sikeresen továbbítódjanak is az EESZT irányába, a Vmátrixnak is be kell lennie helyesen állítva, erről ebben a cikkünkben olvashatsz:
10/4 EESZT - VMÁTRIX beállítások

 

Mi történik, ha ki kell cserélni az SSL tanúsítványt a fiókban?

Cégváltás vagy praxisátadás esetén cserélni kell az SSL tanúsítványt a fiókban, mivel ha egy másik intézmény tanúsítványát használjuk, nem lesz sikeres az adatszolgáltatás.

Ilyen esetben az Ügyfélszolgálatunknak tudod jelezni a változást és a csere szükségességét, mivel az SSL tanúsítványt cserélni csak fejlesztőink tudják. Vedd fel a kapcsolatot csapatunkkal telefonon (+36 1 701 6607) vagy emailben (support@cloudent.hu), ilyenkor szintén a letöltött SSL tanúsítványra és a hozzátartozó SMS jelszóra lesz szüksége a fejlesztő kollégának, ezeket mindenképpen emailben szükséges továbbítanod részünkre!

Amint a tanúsítványt kicseréljük a fiókban, értesíteni fogunk. A szoftvert addig is tudod használni és rögzítheted a kezeléseket, az EESZT-be történő beküldést utólag is el tudod intézni.