A Cloudent szoftverben lehetőséged van a fogorvosi tevékenységhez kapcsolódó tevékenységek dokumentálására. Ennek beállításához és használatához az alábbi lépések nyújtanak segítséget:

1. Először a Cloudenten belül a Beállítások-Integrációk menüpontnál kell hozzáadni a fiókhoz a Praxisközösség modult. Először a Részletekre, majd az Integráció hozzáadására kell kattintani.

2. Ezt követően a Beállítások - Praxisközösség menüpontnál kell rögzíteni a praxisközösség azonosítóját, amit a praxisközösség vezetőjétől tudsz elkérni. Az 5 számjegyből álló kód begépelése után szükséges alul a Mentés gombra kattintva rögzíteni az azonosítót.
A Cloudent-ben akár kettő praxisközösségi azonosítót is rögzíthetsz, mivel nem fiókhoz rendeljük a praxisközösségi azonosítókat, hanem a 9 jegyű szervezeti egységkódhoz, amelyik a praxisközösségbe tartozik. További azonosítót az Új praxisközösség azonosító hozzáadása gombra kattintva vehetsz fel, amennyiben több praxisközösségbe is tartozol, vagy többen vagytok a fiókban és más-más praxisközösségbe tartoztok.


3. Ezután érdemes leellenőrizni a Beállítások - EESZT menüpontnál, hogy a szervezeti egységnél a Szervezeti egység típusa Fogorvosi és gyermekfogorvosi alapellátásként van-e kiválasztva, mivel praxisközösséghez kapcsolódó tevékenység csak ezzel a szervezeti egység megnevezéssel rögzíthető és továbbítható az EESZT irányába.

A beállításokat követően már rögzítheted a praxisközösséghez kapcsolódó tevékenységeket. Ehhez az aktuális páciens kartonjába kell belépni és azon belül a Továbbiak lehetőségnél kiválasztani a Praxisközösség kezelést.

Ezután a keresőbe beírva tudod kiválasztani a rögzíteni kívánt praxisközösség kezelést. Ha több kezelést szeretnénk egyszerre rögzíteni, további kezelések hozzáadására is van lehetőség, ha a keresőbe újabb kezeléseket írunk be.

A  kiválasztott kezeléseket a Mentés gombra kattintva véglegesíthetjük. Aktív EESZT kapcsolat mellett pedig automatikusan az EESZT irányába is továbbításra kerülnek a rögzített kezelések.

Mentést követően a praxisközösséghez kapcsolódó kartonbejegyzést láthatjuk az Aktivitás résznél, külön ikonnal jelölve. A Műveletek gombra kattintva pedig lehetőségünk van a kartonbejegyzés nyomtatására letöltésére és törlésére is.

Tipp: A praxisközösségi statisztikába csak a kezelések kerülnek be, ehhez kapcsolódnak a pontok, azonban van lehetőség a szűrővizsgálati kérdőívek kitöltésére is.

A kérdőívekről ebben a cikkben olvashatsz: Praxisközösségi tevékenységhez kapcsolódó kérdőívek és kezelések rögzítése

A praxisközösség tevékenységekhez kapcsolódó kérdőívek az alábbi linkről letölthetőek: https://alapellatas.okfo.gov.hu/praxiskozossegek-mukodeset-segito-szakmai-anyagok/
Ezeket nem szükséges szoftveresen rögzíteni, csak papír alapon. A szoftveren belül csak az egyes tevékenységeket kell rögzíteni, ami automatikusan az EESZT irányába is továbbítódik.

Ezzel át is tekintettük, hogy a Cloudent fiókodon belül hogyan tudod aktiválni a praxisközösségi modult és hogyan tudsz kezeléseket létrehozni a praxisközösséghez kapcsolódóan.