A számlák elkészítése előtt fontos, hogy kitöltsük a páciensek számlázási adatait. A saját számlázási adatainkat a Beállítások - Számlázás, vagy több cég modul esetében a Beállítások - Több cég modul - adott számlázási fiók szerkesztésén belül tudjuk beállítani. Ehhez ebben a cikkben találhatsz segítséget: Számlázó beállítása és számlázó rendszer bejelentés a NAV és a könyvelő felé

Számlázási adatok megadása a páciens kartonjában

A páciens számlázási adatainak szerkesztését egyrészt megtehetjük a páciens kartonjában a Személyes & Egészségügyi adatok szerkesztésénél.

A felugró ablakban a számlázási adatok fülre kattintva ki tudjuk tölteni a számlázáshoz szükséges adatokat.

Itt négy lehetőség közül választhatunk, melyek a következők:

  • Páciens adatok (alapvetően ezt állítja be a rendszer alapértelmezettnek, de a körök segítségével bármelyiket kiválaszthatod alapértelmezettként)
  • Eltérő adatok
  • Céges számla
  • Egészségpénztár

Eltérő adatokat akkor szükséges rögzítened, ha például kiskorú gyermeknek számlázol egy kezelést és a szülője nevére (és címére) kell a számlát készíteni.

Céges számla készítésére természetesen akkor van szükséged, ha egy cég nevére kell a számlát kiállítanod. Ilyenkor amire érdemes figyelned, hogy az adószámot helyesen rögzítsd be, ez szükséges a sikeres adatszolgáltatáshoz. Ha külföldi cég részére számlázol, kapcsold be a Külföldi adószám csúszkát, így nem a magyar adószámoknak megfelelő formátumban tudod csak beírni az adatokat!

Az egészségpénztári számla lehetőséget akkor kell választanod, ha a páciens (saját, vagy családtagjának) EP-i biztosításával kívánja rendezni a számlát.

Mi történik, ha a páciens EP számlát kér, de nincs saját biztosítása?
Számlázásnál válaszd ki az Egészségpénztár lehetőséget, majd azt, hogy melyik pénztárnak állítod ki a számlát. Add meg az egészségpénztári azonosítót, majd az adatok alatt található További Egészségpénztár tag nevének megjelenítése a számlán lehetőséget pipáld ki. Ide írhatod be annak a személynek a nevét, akinek biztosítása van az adott pénztárnál, ahol a páciensed rendezni szeretné a számlát.

Számlázási adatok megadása a számlakészítés során

Másik lehetőségünk, hogy a számlakészítés során töltjük ki a számlázási adatokat. Ezt a képernyő jobb oldalán fogjuk megtalálni.

Itt ugyanabból a négy lehetőségből választhatunk, amelyeket a Személyes mezők szerkesztésénél is láttunk.

A Páciens adatokra akkor kell kattintanunk, ha magánszemélynek szeretnénk számlát kiállítani. Ebben az esetben a szoftver automatikusan beírja a páciens számlázási adatait, ha a páciens kartonjában kitöltöttük a személyes adatoknál a lakcímet és egyéb számlázáshoz szükséges adatokat. Ha esetleg ettől eltérő a számlázási cím, akkor természetesen át tudjuk írni az adatokat.

Eltérő adatokat is megadhatunk a számla létrehozása során. Ezt használhatjuk abban az esetben például, ha kiskorú számára készítettünk egy kezelést, de a szülőnek számláznánk. 

A Céges számla kiválasztásával cég számára állíthatunk ki számlát. Itt meg kell adnunk a cég nevét, címét, illetve adószámát is. Itt is van lehetőség a külföldi adószám megadására.

Az Egészségpénztár opció választásával pedig egészségpénztár számára tudunk számlát kiállítani. Itt az egészségpénztár kiválasztása után automatikusan megjelenik az egészségpénztár címe, illetve adószáma. Ezt a szoftverben nincs lehetőség manuálisan átállítani, amennyiben valamelyik pénztár címében, adószámában módosulás történik, azt a Support csapatnak szükséges jelezni, mivel a cserét csak a fejlesztői csapat tudja elvégezni. Nekünk már csak a páciens egészségpénztári azonosítóját kell kitöltenünk.

Miután kitöltöttük a számlázási adatokat, a Számla készítésre kattintva el is tudjuk készíteni a számlát.

Amennyiben szükséges a számlákat ki is lehet nyomtatni, ehhez a következő cikkben találsz segítséget: Számla nyomtatása a Cloudent és Cloudehr szoftverből