1. NEAK integráció hozzáadása/beállítása

A felső menüsoron található Beállítások menüpontban, bal oldalon válasszuk ki a NEAK integráció lehetőséget. Ha nem látunk ilyet, akkor előbb a Beállításokon belül az Integrációk menüpontban kattintsunk a NEAK modulnál a Részletek, majd az Integráció hozzáadása gombra.

Ha sikeresen hozzáadtad a NEAK Integrációt, ezt a felületet fogod látni:

A megfelelő beállításokhoz szükség lesz az Intézet 4 jegyű OEP/NEAK kódjára, valamint az OJOTE/Ejelentes felhasználónévre és jelszóra, illetve a 9 jegyű NEAK kód(ok)ra és a szerződött óraszám(ok)ra.

A 4 és 9 jegyű kódokat az antsz.hu/euszolg weboldalon vagy működési engedélyünkön találhatjuk meg, ha nem emlékszünk rá.

A NEAK beállítások alatt rögtön 3 olyan funkciót állíthatunk be, amivel nagyban megkönnyíthetjük NEAK-os rendelésünket. Beállíthatjuk, hogy minden páciens felvételkor automatikusan NEAK támogatottként vehessük fel a pácienseket, a páciens kartonban alapértelmezetté tehetjük, hogy mindig új NEAK kezelést tudjuk felvenni és ki-bekapcsolhatjuk az összeférhetetlen kezelésfelvétel figyelését.

Ezután az Intézet 4 jegyű NEAK kódját, és OJOTE adataidat kell megadnod.
A 4 jegyű kódot megkeresheted a már fent is jelzett antsz.hu/euszolg weboldalon, ha itt nem találod, akkor működési engedélyeden keresd.
Az OJOTE adatok megadásához írd be azt a felhasználó nevet és jelszót, amivel a TAJ szám ellenőrzést végzed. Általában ez ugyan az, mint amivel a havi eJelentésed is le szoktad adni. Amennyiben elfelejtetted, vagy nem találod, kérjük, hívd a NEAK kontakt centert és kérj emlékeztetőt ezen a számon: +36 1 288 5100

FONTOS: Ha 3x hibásan jelentkezel be, próbálod lekérdezni a TAJ számát a páciensnek akkor a NEAK 1 órára le fogja tiltani a felhasználó nevedet. Így addig nem fogsz tudni TAJ számot ellenőrizni.

Ezen adatok kitöltése után lejjebb tekerünk. A következő lépésben szükség lesz az OEP 9 jegyű kódra és a hozzá tartozó szerződött óraszámokra.

Az alábbi 3 lehetőségünk van a kód megtalálására: 

  1. antsz.hu/euszolg weboldalon: A szolgáltató (cég, önkormányzat, egyéni vállalkozás stb.) nevére rákeresve kettő darab 9 jegyű kódot fogunk találni (lásd kép). Fontos, hogy a NEAK integrációhoz a másodikra, azaz az OEP 9 jegyű kódjára van szükség (a képen bekarikázva).

  2. Működési engedélyen: itt arra kell figyelni, hogy az engedélyen is kettő 9 jegyű szervezeti egységkód szerepelhet, innen is az OEP-esre van szükségünk. Ha nem vagyunk benne biztosak, melyik az, ellenőrizzük az ÁNTSZ felületén, keressünk rá a Szervezeti egység 9 jegyű azonosítójára
  3. NEAK: ha a fenti két lehetőség után sem jártunk sikerrel, telefonon segítséget kell kérni a NEAK-tól a +36 1 288 5100 telefonszámon.

Miután beírtad a NEAK-os kódokat, mindenképpen be kell állítanod a hozzájuk tarozó szerződött óraszámot, mert ez alapján tud majd a rendszer statisztikát számolni és jelezni számodra a százalékos teljesítést minden hónapban.

A sorok elején található csúszkákkal tudod beállítani, hogy melyik rendelésed NEAK-os és melyik magán - ha van mindkettő.

És kész is vagy minden beállítással, hogy kényelmesen használhasd a Cloudentet NEAK-os orvosként.

 

További NEAK-kal kapcsolatos cikkeink: