2021. januárjától a magánszemélyeknek kiállított számlákról is kötelező az adatszolgáltatás a NAV felé, így ha használod a Cloudent-et számlázásra, mindenképp be kell azt jelentened a NAV felé is.

1. A számlázási adatok kitöltése a szoftverben

Miután beléptünk a fiókunkba a 'Beállítások' --> 'Számlázás' menüpontban az Általános beállítások alatt töltsük ki a számlázási adatokat. Az adóazonosítót és a bankszámlaszámot is szükséges megadni ezen a felületen, különben nem fog működni az adatszolgáltatás a NAV felé.

Fontos! Ha Több cég modult használsz akkor a modulon belül - az egyes cégekhez - tudod beállítani a számlázási adatokat, az adószámot és a bankszámlaszámot is.

2. NAV Online számlázóval való összekötés

Az új NGM rendelet értelmében minden cég köteles bejelenteni a NAV felé az általa használt számlázó programot. A bejelentési kötelezettség 2014. október 1-től érvényes minden számlázó program esetén. Amennyiben számlázó program váltás történik a rendeletnek megfelelően 30 napos határidővel kell a bejelentést megtenni.

Számlázó rendszert a számlázási szolgáltatás igénybevételének kezdetét követő 30 napon belül kell az adóhatósághoz bejelenteni.

A számlázó rendszer bejelentése kétféleképpen történhet meg:

  1. a NAV által fejlesztett Általános Nyomtatvány Kitöltő (továbbiakban: ÁNYK) program segítségével történhet. A NAV honlapján elérhető a SZAMLAZO megnevezéssel rendelkező nyomtatvány, mely elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül, illetőleg papír alapon nyújtható be az állami adóhatóságnak. Ide kattintva a linken lehet elérni

  2. A Könyvelőnket tájékoztatjuk az új számlázó program igénybevételéről az alábbi adatokkal, aki majd elvégzi a hivatalos bejelentést nekünk:

  • Rendszer neve: Cloudent Fogászati Szoftver

  • Elérhetősége: www.cloudent.hu

  • Online számlázási szolgáltatást nyújtó neve: Cloudent Kft.

  • Adószáma: 26528221-2-41

  • Online számlázórendszer igénybevételének kezdete: A regisztráció dátuma

Ha minden adatot kitöltöttünk, kattintsunk át a 'NAV Online számla bekötés' fülre.

A NAV Onilne számla regisztrációról ebben a blogcikkben találsz részletes útmutatást.

 

Erre azért van szükség, mert az automatikus NAV online adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez össze kell kötnöd a Cloudent vagy Cloudehr fiókodat a NAV Online Számla rendszerével. A NAV regisztrációkor kapott adatokat ezen a felületen tudod rögzíteni.

Ha ezzel megvagy, kattints a Tesztelés gombra, ez megmutatja, hogy sikeres volt-e az összekötés, sikeres lesz-e a későbbiekben a NAV felé való adatszolgáltatás.

Amit érdemes tudni az az, hogy a sikeres tesztelés nem jelenti azt, hogy minden esetben zökkenőmentesen fognak továbbítódni a számlák a NAV irányába, hiszen bármikor történt leállás a NAV részéről vagy bármilyen egyéb fennakadás, így érdemes legalább hetente ellenőrizni a szoftverben a Számlák menüpontban, hogy rendben működik-e az adatszolgáltatás vagy vannak-e beküldetlen számlák. A beküldetlen számlákat egyszerűen újra be lehet küldeni, ehhez a Műveletek - NAV újraküldés lehetőségre kell kattintani.

Fontos: Az itt kért felhasználónév és jelszó nem ugyanaz, mint a Cloudent fiókhoz használt felhasználónév és jelszó. Ide a NAV online számla felületén történt regisztrációnál kapott technikai felhasználónévre és technikai jelszóra van szükség.