Annak érdekében, hogy létrejöhessen az EESZT és az orvosi szoftverünk közötti kommunikáció, minden esetben végre kell hajtani a kapcsolat aktiválását a Cloudent/Cloudehr fiókon belül, az EESZT menüpontra, majd az EESZT belépésre kattintva. A belépés és ezzel együtt az adatszolgáltatás MobilToken segítségével is kivitelezhető. 

0. Ahhoz, hogy zavartalanul működjön a MobilTokenes adatközlés, aktivált eSzemélyi igazolvány, kártyaolvasó, illetve EESZT ágazati portál hozzáférés szükséges, ahol el kell végezni egy regisztrációt. A regisztráció folyamata lépésről-lépésre megtekinthető  erre a linkre kattintva.

1. A portálon való regisztrációt követően a Cloudent/Cloudehr rendszerében is el kell végezni egy rövid beállítást a zökkenőmentes működésért. 

A "Beállítások"- "EESZT" menüpontra kattintva görgessünk az oldal aljára egészen az "Orvosok és felhasználók"-ig.

2. Az itt szereplő orvos felhasználóhoz állítsuk be a legördülő menü segítségével a MobilToken opciót, majd kattintsunk a "Mentés" gombra. Fontos, hogy innentől az itt beállított eszköz lesz az alapértelmezett belépési mód. Amennyiben egy-egy belépés során szeretnénk másik belépési módot választani, azt a belépéskor a felugró ablakban tudjuk megváltoztatni.

3. A beállítást követően térjünk is rá a belépés folyamatára.

A jobb felső sarokban található "EESZT" menüpontban válasszuk az "EESZT belépés" lehetőségét. 

4. Utolsó lépésben egy felugró ablakkal fogunk találkozni, ahova az  EESZT MobliToken applikáció megnyitása és a PIN kód megadása után az alkalmazás által generált egyszer használatos jelszót kell begépelni. 

 

TIPP: A PIN beírása során fokozottan ajánlott figyelni, ugyanis a számok sorrendje minden alkalommal változik a mobil alkalmazásban biztonsági okokból kifolyólag.
 

Befejezésképp kattintsunk a "Belépés" gombra és ezzel el is érkeztünk a beállítások végéhez.