A Cloudent szoftveren belül a bankkártyás fizetés a Braintree beépített felületén keresztül valósul meg, így a bankkártya adatok hozzánk nem jutnak el. A szolgáltatást a PayPal rendszer nyújtja.

A bankkártyás terhelés sikertelensége több ok miatt hiúsulhat meg. Ezek közül a leggyakoribbak a következőek:

  1. Amit első körben szükséges ellenőrizni és a számlavezető bankkal egyeztetni, ha sikertelen a terhelés, hogy a banki oldalról engedélyezve vannak-e a havi szintű automatikus, rendszeres paypal tranzakciók. Ez a lépés elengedhetetlen a sikeres kártyás előfizetés esetében.

  2. Ezen kívül, ami szintén banktól függő, hogy az automatikus havi rendszerességű kártya terheléseknél egyes bankok mobilalkalmazásában engedélyezni kell a 3D biztonsági autentikációt, tehát szükséges a levonás jóváhagyása. Ezzel kapcsolatosan bővebb információt a számlavezető bank tud adni.

  3. Érvényes-e az a kártya, ami a bankkártyás tranzakciónál meg lett adva. Ilyen esetben előfordulhat, hogy lejárt a bankkártya, vagy esetleg elhagyottnak lett nyilvánítva. Illetve az is előfordulhat, hogy új a bankkártya és még nem volt aktiválva. A bankkártyát aktiválni vagy egy PIN kódot igénylő tranzakcióval, vagy egy egyenleglekérdezéssel lehet.
  4. Van-e elég fedezet a bankkártyán. A fedezetet a bankok mobilbank alkalmazásában lehet ellenőrizni, vagy a bank ügyfélszolgálatán kérdezhető meg. 

  5. Maestro típusú bankkártya lett megadva a tranzakciókhoz. Jelenleg mivel a Maestro bankkártyák országos szinten beszüntetésre kerülnek, ezért paypal tranzakciók esetében, mint a Cloudent előfizetés, nem támogatott ez a kártyatípus. A kártyás előfizetés csak Mastercard vagy Visa típusú kártyával lehetséges.

Ezek a sikertelen kártyás terhelés leggyakoribb okai. Ha meghiúsult egy tranzakció, akkor mindenképp érdemes a fenti 5 pontot átnézni. Ezeken kívül további részletesebb információt a számlavezető banknál lehet igényelni.