Ha szüneteltetni szeretnéd az előfizetésedet:

Írj nekünk egy emailt a support@cloudent.hu vagy az info@cloudehr.hu címre, hogy szeretnéd kérni a szüneteltetést, és írd meg azt is, hogy mikortól, előreláthatólag mennyi időre, illetve azt is, hogy milyen email címmel regisztráltad a szoftverben a fiókot, amelyiket szüneteltetni szeretnéd. 

Amit még fontos tudnunk a szüneteltetéssel kapcsolatban, hogy van-e jelenleg olyan kifizetett számlád vagy bankkártyával rendezett időszakod. Ez azért fontos, mert ezt jóvá tudjuk neked írni napokban, amikor újraindítod az előfizetést vagy inkább visszautaljuk a fennmaradó összeget számodra.
A jóváírással kapcsolatos tudnivalókat ebben a cikkben találhatsz: CSOMAGVÁLTÁS ESETÉN TÖRTÉNŐ JÓVÁÍRÁS (A jóváírás csomagváltás, előfizetés szüneteltetés és lemondás esetén is ugyanazon az elven történik.)

Amíg a fiók szüneteltetésre kerül, addig a benne lévő adatokhoz nem fogsz hozzáférni, de azok nem fognak elveszni!

Ameddig a fiókod előfizetése szünetel, kérünk, hogy ne lépj be a rendszerbe, ha eddig bankkártyával fizettél elő, mert ebben az esetben, ha rákattintasz a Tartozás rendezése gombra - hogy hozzáférj teljesen a fiókhoz - automatikusan terhelődik a kártyád, annyi havi díjjal, amennyi ideje szünetel a fiók.

Mit tehetsz, amikor szeretnéd újraindítani az előfizetést?

Keress meg minket újra emailben vagy akár telefonon a +36 1 701 6607-es számon, hogy szeretnéd újraindítani az előfizetést, hogy be tudjuk állítani a szoftver elérhetőségét számodra.

Amennyiben korábban bankkártyával történt az előfizetési díj terhelése, és szeretnél is ennél a módnál maradni, úgy a szoftveren keresztül van lehetőség újra elindítani a bankkártyás fizetést. Ezt csak azután tudod megtenni, hogy jelezted nekünk valamilyen formában az újraindulást, hiszen a szoftverbe csak úgy fogsz tudni belépni, ha mi újra megnyitjuk a fiókodat. Miután beléptél a fiókba, lépj a Beállításokon belül az Előfizetés menüpontra. Itt kattints a "csomagok összehasonlítása és előfizetés módosítás" lehetőségre.

A következő oldalon láthatod a választható csomagokat, kattints a neked legjobban tetsző ajánlatnál a Kiválasztás gombra.

Ezután add meg a további adatokat, majd kattints a Tovább a fizetéshez, a következő oldalon pedig a Fizetés gombra.

+TIPP:

A bankkártyás előfizetés folytatása előtt érdemes ellenőrizned, hogy a szüneteltetés előtt a szoftverben elmentett bankkártya érvényessége még aktuális-e.

Amennyiben ennek ellenére sikertelen a bankkártyás terhelés, úgy az alábbi cikkből tudsz tovább informálódni:

Miért lehet sikertelen a bankkártyás terhelés?

A banki átutalással történő előfizetés esetében pedig onnantól állítjuk ki a számlát, hogy újraindul az előfizetésed, az általad leírt számlázási adatokra állítjuk ki a számlát a megbeszélt csomagról, a kért fizetési gyakorisággal.

Amint a kártyát sikeresen terheltük, vagy megérkezett az átutalás részünkre, máris újra tudod használni a szoftvert.