A különböző jogosultságokat a "Beállítások", azon belül a "Felhasználók" menüpont alatt, az egyes profilokon belül lehet megtekinteni, illetve a fiók tulajdonosa a többi felhasználó profiljában tudja azokat módosítani. Az adott felhasználó profilján a lap aljára görgetve találjuk és kezelhetjük a jogosultságokat avagy a számára elérhető fiók funkciókat/menüpontokat.

Alapvetően két kategóriát különböztetünk meg: az általános, illetve a kezelési kartonnal kapcsolatos jogosultságokat.

Gyakran fordul elő, hogy egyes felhasználók nem találják valamelyik menüpontot a szoftverben, pl. a számlákat vagy a statisztikákat, ennek az oka, hogy a felhasználó felvételekor nem lett neki megadva az a jogosultság, amellyel ezekhez hozzáférhet.
A jogosultságok melletti kis kérdőjel ikonra irányítva az egeret, rövid leírás olvasható arról, hogy melyik jogosultság pontosan mihez kapcsolódik és mit szabályoz.
A jogosultságok mellett található kis kérdőjel ikonokra vezetve az egér mutatóját, az adott jogosultság részletes magyarázata érhető el.

Fontos lehet kiemelni, hogy a Csak saját páciensekhez férhet hozzá jogosultság akkor tud működőképes lenni, ha az adott felhasználó, akinek ezt a jogosultságot megadtuk, be van állítva, mint alapértelmezett vagy kezelő orvos a páciens személyes adataiban.