Az értesítő e-mailek és SMS-ek beállításához a felső menüsorban található Beállításokra, majd a bal oldali Értesítések menüpontra kell kattintanunk.

Az értesítéseket bekapcsolni a csúszka jobbra húzásával tudjuk aktiváni. Ezután a Mentésre kell kattintani. Így minden páciens kaphat emailt, illetve SMS-t a soron következő időpontja előtt.

Lehetőségünk van az e-mailek, illetve SMS-ek szövegét személyre szabni. Ehhez mindkét esetben a Szerkesztésre kell kattintani.

Az időpont értesítő e-mailek esetében be tudjuk állítani, hogy egy, kettő, vagy három nappal az időpont előtt küldjön értesítést a szoftver a páciens email címére.

Továbbá át tudjuk nevezni az e-mail tárgyát, illetve új, személyre szabott üzenetet is írhatunk.

Ami minden esetben szerepel az emailben, az az időpont és a rendelő címe - amennyiben be van állítva a szoftverben az Általános beállítások menüpontban. 

Ha elkészültünk a módosításokkal, akkor a Módosítások mentésére kell kattintanunk.

Az időpont értesítő SMS-ek esetében is hasonlóan járhatunk el. Be tudjuk állítani, hogy az időpont előtt hány nappal küldjünk SMS-t a páciensnek, illetve az üzenet tartalmát is személyre tudjuk szabni. Ha elkészültünk a beállításokkal, akkor ebben az esetben is a Módosítások mentésére kell kattintanunk.

Fontos tudnunk, hogy az időpont értesítő e-maileket a szoftver minden nap 10 órakor, míg az SMS-eket 17 órakor küldi el a megadott elérhetőségre. Tehát, ha pl. 14 órakor adunk egy időpontot egy páciensnek másnap 16 órára, akkor nem fog emailben értesítést kapni, azonban SMS-t igen (ha azt állítottuk be, hogy az időpont előtt egy nappal kapjon értesítést a páciens).

Lehetőségünk van páciensenként ki-, illetve bekapcsolni az értesítések funkciót. Ha egy páciensünknek új időpontot veszünk fel a naptárba, akkor itt láthatjuk az értesítések ki- és bekapcsolásának opcióját.

Azt is fontos tudnunk, hogy az SMS-eknek külön díjazása van. Kezdetben 10 ingyenes értesítő SMS-sel rendelkezünk, ha ezek elfogynak, akkor fel kell töltenünk az egyenlegünket.
Az egyenleg feltöltéséhez Plus, Pro, vagy Business (Cloudehr esetében Professional) csomaggal kell rendelkeznünk. Ha havidíjas előfizetők vagyunk, akkor a feltöltést a Beállítások --> SMS Kredit menüpontban tudjuk megtenni. 

Ha éves, esetleg féléves előfizetéssel rendelkezel, akkor kérlek írj az support@cloudent.hu email címünkre az egyenleg feltöltésével kapcsolatban.