Ahhoz, hogy adatot szolgáltass a Cloudent fiókodból, először szükséges pár beállítást elvégezni a Cloudenten belül, valamint elvégezni az EESZT bekötést, amihez részletes útmutatóinkat az alábbi linkeken találod:

Ha minden beállítást elvégeztél, akkor kezdetét veheti a tesztelés.

Ehhez először a Cloudent fiókodon belül lépj be az EESZT-be, az alábbi felületen:

Az eSzemélyivel történő bejelentkezés esetén annak az eSzemélyivel lépj be, akinek a felhasználói fiókjába vagy belépve a Cloudenten belül és akivel adatot szeretnél szolgáltatni az EESZT-be.
FONTOS: Attól, hogy az EESZT előtti ikon pirosról zöldre váltott az még nem egyenlő a sikeres adatszolgáltatással, hanem csak azt jelzi, hogy aktív EESZT kapcsolattal rendelkezel.

Ezt követően célszerű egy teszt pácienst létrehoznod (ez lehetsz akár te magad is), viszont fontos, hogy az új páciens megadásánál érvényes TAJ szám legyen megadva, mivel az EESZT-be csak ezzel lehet sikeresen adatot szolgáltatni.

Majd a pácienskartonon belül hozz létre egy kezelést, vagy vizsgálatot és mentsd is el. Amennyiben aktív az EESZT kapcsolat, és rendben bement az adat, a kartonbejegyzésnél a neved mellett egy EESZT ikont látsz. Ha azt látod, hogy az EESZT beküldés folyamatban felirat is szerepel, akkor valami nincs rendben az összeköttetéssel.

Kattints az EESZT Riportok menüpontra az alábbi felületen:

A riportokon belül ellenőrizd a Beküldési státuszt.

Ha az alábbi képpel találkozol:


Ebben az esetben sikeresen összekötötted a Cloudent rendszerét az EESZT-vel, így további teendőd nincsen, automatikusan továbbításra fognak kerülni a későbbiek során rögzített kezelések is. Azonban, ha nem szeretnéd, hogy a teszt adatod látszódjon az EESZT-ben, akkor egyszerűen csak navigálj vissza a pácienskartonhoz és a Műveletek-Törlés gomb segítségéve töröld a kartonbejegyzést, így automatikusan az EESZT-ből is eltávolításra kerül.

Viszont, ha a riportokon belül az alábbi Beküldési státuszt látod:


Ekkor az összekötés nem sikerült megfelelően, de semmi probléma, hiszen könnyedén tudod orvosolni a hibát. Érdemes a fenti útmutatók alapján ellenőrizni, hogy minden lépést megfelelően megcsináltál-e. Valamint a Hiba megtekintése gombra kattintva felugrik egy hibaüzenet, amely alapján könnyebben megtalálhaod a probléma forrását. A hibakódok értelmezéséhez, pedig az alábbi cikk nyújt segítséget:
EESZT adatszolgáltatással kapcsolatos hibák és megoldások

Ha mindent megfelelően kijavítottál, akkor érdemes a teszt páciensnek egy újabb kartonbejegyzést létrehozni és meggyőződni arról, hogy most már ténylegesen sikeres az EESZT felé az adatszolgáltatás.