A Cloudent/Cloudehr szoftverben az előlegszámla kiállítási funkció a Pro/Professional csomagtól érhető el.

Tekintsük át hogyan lehet előlegszámlát kiállítani a szoftverből:

  • Az előlegszámlát egyrészt az adott páciens kartonján belül a 'Továbbiak' menüpontra kattintva az 'Új előlegszámla' lehetőségnél tudjuk kiválasztani.

  • Második lehetőségünket a pácienskartonban a 'Számlák' menüpontban az 'Új számla' melletti kis nyilacskára kattintva találjuk.

  • Továbbá a 'Számlák' menüpontban rákattinthatunk a 'Számlák'-ra is, majd a felugró ablakban is kiválaszthatjuk az 'Új előlegszámla' lehetőségét.

  • Végül fontos tudnunk azt is, hogy a naptárból is elérhető az előlegszámla. Az adott páciens időpontjára kattintva megjelenik az 'Időpont szerkesztése' ablak. Itt Az 'Új számla' melletti kis nyilacskára kattintva láthatjuk az 'Új Előlegszámla' lehetőséget.

 

Bármelyik opciót választhatjuk, mindegyik esetben az alább látható ablak jelenik meg:

A Kezelés oszlopban meg kell adnunk egy megnevezést, ez lehet például, hogy Előleg kezelésre, de tetszőleges szöveget is beírhatunk. Ezután fontos, hogy beírjuk a megfelelő összeget is. 
Ha mindent beállítottunk, akkor egyszerűen kattintsunk az 'Előlegszámla készítés'-re.

Abban az esetben, ha számlához szeretnénk előlegszámlát csatolni, akkor a számla elkészítése során a '+Előlegszámla hozzáadás a számlához' opcióra kell kattintanunk.

Az ezután megjelenő ablakban ki kell választanunk azt az előlegszámlát, amelyet a számlához szeretnénk csatolni.

A 'Számlához adás' után az előleg megjelenik újabb tételként a számlán. Az alább csatolt képen láthatjuk, hogy mínuszos tételként került a számlára, és a végösszegben is az előleg összegével kevesebb ár jelenik meg.
Ha végül mindent megfelelően beállítottunk, akkor kattintsunk a 'Számla készítés'-re.

Ezzel röviden át is tekintettük az előlegszámla kiállítását a Cloudent/Cloudehr szoftveren belül.