A Hard Token eszközünkhöz külön szoftvert telepíteni nem szükséges, viszont ahhoz, hogy használni tudjuk az EESZT ágazati portálon történő belépésünkhöz a token eszközünket, ahhoz aktiválni szükséges az EESZT ágazati portálon.

Amennyiben jogosultsággal rendelkező felhasználó vagy az EESZT-hez csatlakozott intézményekben, de Magyarországon nem vagy jogosult személyi igazolvány igénylésére, úgy az egyszer használatos jelszót generáló tokennel van lehetőséged belépni az EESZT ágazati portáljára.

Az alábbi lépéseket követve, könnyedén aktiválhatod a Hard Token eszközödet.

1. Az EESZT ágazati portál megnyitása

 • A „Bejelentkezés” gombra kattintást követően, a megjelenő képernyőn, az oldal alján kattintsunk a „Bejelentkezés Felhasználónévvel és Jelszóval” gombra.

2. Hard Token Aktiválás és jelszó létrehozás

 • A „Bejelentkezés Felhasználónévvel és Jelszóval” gombra kattintást követően, a megjelenő képernyőn kattintsunk az „Aktiválás” gombra.

Jó ha tudod!
A tokenhez tartozó jelszót az „Aktiválás” funkcióval, az Ügyfélkapura történő belépés után minden felhasználó saját magának tudja beállítani.
Erről bővebben lentebb görgetve tudsz tájékozódni.

 • A következő megjelenő oldalon kattintsunk az  „Ügyfélkapu bejelentkezés” gombra.

 • A következő megjelenő oldalon, adjuk meg az „Ügyfélkapu bejelentkezéshez" használt felhasználónevünket és jelszavunkat, majd kattintsunk a „Belépés” gombra.

Jó ha tudod!
Amennyiben még nem regisztráltál az Ügyfélkapu oldalára, úgy azt a „Még nem regisztrált?” gombra kattintva megteheted elektronikus úton, illetve személyesen az okmányirodában, kormányablakban, az adóhatóság kiemelt ügyfélszolgálatain, egyes postai ügyfélszolgálatokon vagy külképviseleteken.

 • A következő megjelenő oldalon, a szöveges mezőbe kattintva, adjuk meg az „EESZT azonosító - t” = Felhasználónevet.

Jó ha tudod!
Az „EESZT azonosító” = Felhasználónév, Orvos felhasználó esetében egy nagy O betű és a pecsét szám megadása.
Nem orvos felhasználó esetében, nagy X vagy nagy S + szám, ezt az EESZT által küldött műszaki csatlakozás visszaigazolásáról szóló dokumentumban találod, az Admin felhasználó megjelölésénél.

 • Ezt követően, adjuk meg a jelszót amit az adott felhasználó határoz meg.

Jó ha tudod!
Az általad megadott jelszónak, meg kell felelnie a jelszó kritériumoknak, amit a jelszó után található „?”-re kattintva tekinthetünk meg.

 • A jelszó megerősítése mezőbe írjuk be még egyszer az előzőekben már kitalált jelszavat, majd kattintsunk a „Mentés” gombra.
 • A sikeres aktiválást egy rendszerüzenet fogja nekünk jelezni.

3. Belépés Hard Tokennel az EESZT ágazati portálra

 • A token aktiválása után próbaként lépjünk be az ágazati portálra, a „Bejelentkezés” gombra kattintva.
 • A „Felhasználónév” mezőbe írjuk be az aktiválás során megadott „EESZT azonosító - t” = Felhasználónevet, valamint a létrehozott jelszót.

Jó ha tudod!
Az „EESZT azonosító” = Felhasználónév, Orvos felhasználó esetében egy nagy O betű és a pecsét szám megadása.
Nem orvos felhasználó esetében, nagy X vagy nagy S + szám, ezt az EESZT által küldött műszaki csatlakozás visszaigazolásáról szóló dokumentumban találod, az Admin felhasználó megjelölésénél.

 • Amennyiben a belépés sikerül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az aktiválás sikeres volt.

Jó ha tudod!
Amennyiben az aktiválás során a kapott rendszerüzenet sikertelen aktiválásra utal, akkor erről az EESZT helpdesket szükséges tájékoztatni az alábbi email címre küldött levéllel (helpdesk.eeszt@aeek.hu).

 • A levélben a következő adatokat kell megadni:
  • Token eszköz GALT száma
  • „EESZT azonosító” = Felhasználónév
  • Felhasználó mobilszáma
  • Sikertelen aktiválás időbélyeg (nap, óra, perc)

A bejelentést követően a megadott mobilszámra az EESZT helpdesk egy jelszót fog küldeni, így az aktiválást már nem kell végrehajtania a felhasználónak.

Utolsó lépésként, most már nincs más feladatunk, csak a Cloudent / Cloudehr szoftverén belül, beállítani a Hard Token belépésünket és bejelentkezni az EESZT rendszerébe a szoftveren keresztül.

4. Hard Token Beállítás a Cloudent / Cloudehr szoftverén belül

Miután megtörtént az EESZT ágazati portálján a Hard Token aktiválás és belépés, utána már csak annyi dolgunk van, hogy a szoftverben átállítsuk az EESZT belépésünket.

Első lépésként nyissuk meg a Cloudent / Cloudehr szoftverét, majd kattintsunk a „Beállítások / EESZT” menüpontra.

A megnyitott oldalon görgessünk lefelé, az „Orvosok és Felhasználók" szakaszig, majd az adott „Orvos/Felhasználó" nevével egy sorban állítsuk be azt az eszközt, amivel be szeretnénk jelentkezni az EESZT rendszerébe a szoftveren belül.

 • A kiválasztott eszköz után, kattintsunk a képernyő alján található „Mentés” gombra.

 • A mentést követően a jobb felső sarokban található „EESZT" menüpontra kattintva, jelentkezzünk be az EESZT-be.

A felugró ablakban adjuk meg az „EESZT azonosító - t = Felhasználónevet”, az Aktiválásnál megadott jelszót, valamint a Hard Token eszköz kijelzőjén található egyszer használatos jelszót, majd kattintsunk a „Belépés” gombra.

A sikeres belépést követően, az „EESZT" menüpont mellett megjelenített narancssárga pötty amikor zöldre vált, innen tudjuk, hogy sikeresen bejelentkeztünk az EESZT - be a Hard Token eszközünkkel.