A Havi NEAK jelentés készítését a szoftverből több helyről is elérjük.
 
Első lehetőségként kattintsunk a fenti menüsorban a Statisztika gombra, majd válasszuk ki az e-Jelentés menüpontot:
 
 
Ekkor a szoftver automatikusan megnyitja a felugró ablakot, ahonnan elindíthatjuk a jelentés leadását.
 


A második opció a jelentés leadásához, hogy a Statisztika gombra kattintva a NEAK statisztikák menüpontot választjuk és itt a jobb felső sarokban kattintunk a Havi NEAK jelentés készítése gombra:

 
A jelentés leadása elindítható a Beállítások menüponton belül található NEAK integrációból, itt szintén a jobb felső sarokban található Havi NEAK eJelentés készítése gombra kell kattintanunk.
 
 

Bármelyik opciót választjuk, egy felugró ablakban a következő beállításokat kell megadnunk a letöltés elindításához:

  • válasszuk ki a jelenteni kívánt időszakot

  • ellenőrizzük az előzetes hibalistát

  • a Jelentés letöltése gombbal töltsük le a havi jelentést a számítógépünkre

 

Amennyiben több NEAK-os szervezeti egység is van a szoftverben rögzítve és mindkettővel szükséges jelentést leadnod, tehát mindkettő használatban van a szoftverben, úgy a rendszer automatikusan összefűzve tölti le a jelentést, mindegyik 9 jegyű kódra rögzített kezelés belekerül a letöltött fájlba.

Emiatt két vagy több külön intézmény (cég, önkormányzat, vállalkozás stb.) egy Cloudent fiókba nem rögzíthet közösen NEAK-os kezeléseket, mivel számukra az összefűzött jelentés nem lesz elszámolható!

A számítógépedre letöltött havi jelentést fel kell töltened a NEAK eJelentés felületére. Ezt a felületet a Cloudentből is megnyithatod, a felugró ablakban az utolsó pontnál található linken keresztül.

 

Innentől átkerülsz a NEAK saját felületére. Az itt adódó fennakadásokban mi nem feltétlenül tudunk Neked szakszerűen segíteni, ilyen esetben kérjük, keresd fel a NEAK-ot!

Itt az OJETE felhasználóneveddel és a hozzá kapott jelszavaddal kell belépned:

A Bejelentkezés után kattints a “BEKÜLDÉS” lehetőségre:

 

Válaszd ki az Eseti jelentés lehetőséget, majd kattints a “Tallózás” gombra és keresd meg a számítógépedre lementett jelentést. Ha kiválasztottad a megfelelő file-t akkor kattints a “Feltöltés” gombra, hogy feltöltsd a havi jelentésed. A számítógép alapból jellemzően a "Letöltések" mappába szokta letölteni a fájlokat, tehát itt fogod megtalálni a feltöltendő txt fájlt.

 

Ezután pár percen belül érkezni fog egy email az E-jelentés oldalon megadott e-mail címedre. Ebben az emailben találsz egy linket a tranzakció érvényesítéséhez. Erre kell majd kattintanod, ami átvisz újra az e-Jelentés felületére.

 
 

A linkre kattintva tehát újra az e-Jelentés oldalra kerülsz, ahol már az Érvényesítő kód automatikusan megjelenik. Az érvényesítéshez csak kattintsunk az “Érvényesít” gombra.

 

Az Érvényesítés után a rendszer küld egy visszaigazoló e-mail-t, ahol tájékoztatnak téged, hogy megkezdődött a feldolgozás. Itt nincs más teendőd. Most várnod kell, amíg megkapod a következő e-mail-t.

NEAK jelentés sikeressége, esetleges hibajavítási kérelmek

A harmadik e-mail, amit a NEAK-tól kapni fogsz, tartalmazni fogja, hogy a feldolgozás sikeres volt-e, valamint azt is, ha az hibával zárult volna.

 

Itt két dolgot tehetsz:

a.) Ha nincs hiba, vagy nem akarod javítani a hibákat, akkor a rendszer a jelentést véglegesnek tekinti.
b.) Ha szeretnéd javítani a hibákat, kattints a levélben található “e-Jelentés rendszer” linkre, amely elvisz a már ismert NEAK hivatalos e-Jelentés felületre.

 

Belépés után kattints a "Csere" felületre, ahol fel tudod tölteni a Cloudent-ben módosított és/vagy javított havi NEAK jelentést.

 
NEAK kezelések utólagos szerkesztéséhez alábbi cikkünkben találsz segítséget: ÚJ NEAK/OEP kezelés felvétele egy páciensnek, a kezelés utólagos módosítása