Ha a bankkártyás előfizetési módot választottad, akkor a szükséges adatokat a Beállítások - Előfizetés menüpontban tudod beállítani. A Bankkártya szerkesztése gombra kattintva, amennyiben még nincs kártyád beállítva, a következő ablakot látod:

Itt add meg a bankkártyád adatait, amit használni szeretnél. Fontos, hogy olyan kártya legyen, ami alkalmas internetes vásárlásra, mivel a szoftverre való előfizetés is annak minősül! Kattints a Mentés gombra.

Amennyiben már van a rendszerben egy beállított bankkártyád, de az lejárt vagy valami miatt le kellett cserélned, a felugró ablakban a Choose another way to pay feliratra kattintva adhatsz hozzá újabb bankkártyát a szoftverhez. (Ha már 2 bankkártya is be van rögzítve, és csak azok között szeretnél váltani, egyszerűen kattints arra a kártyára, amelyiket használni szeretnéd.)

Miután beállítottad/kiválasztottad a bankkártyát, kattints az Előfizetés oldalon a
csomagok összehasonlítása és előfizetés módosítás részen az Előfizetés módosítása gombra.

A következő oldalon válaszd ki a neked szimpatikus fizetési gyakoriságot és csomagot. Kattints a Kiválasztom gombra.


A csomag kiválasztása után, add meg hány db kezelőegységen dolgozol a rendelőben, majd nyomj a képernyő alján a Tovább a fizetéshez gombra. A következő oldalon az előfizetés pontos díját a rendszer automatikusan kiszámolja neked (csomag és székszám alapján).

Ha később olyan üzenetet kapnál tőlünk, ami arra vonatkozik, hogy sikertelen volt a fizetés, akkor a következő dolgokat ellenőrizd: biztosan van-e fedezet a kártyán, nincs-e lejárva az adott kártya, és a bankodnál engedélyezve van-e a tranzakció (ha nincs, akkor fel kell hívnod a bankot). Ha lejárt a bankkártyád, frissítsd az új kártya adataival, amikor az megérkezik.

Kártyás tranzakcióidhoz kapcsolódó számláidat itt a Beállítások --> Előfizetés menüpontnál fogod megtalálni. Minden hónapban, a megfelelő dátummal ide kerül az új számla, illetve a korábbi hónapok számlái is elérhetőek és bármikor letölthetőek.

Ha ez kész, lelkesen használod a szoftvert, de arra jutsz, hogy egy másik csomag jobban illeszkedne az igényeidhez, akkor bármikor van lehetőséged csomagot váltani. Ehhez ugyanúgy navigálj a Beállítások --> Előfizetés fülre és kattints a csomagok összehasonlítása és előfizetés módosítás feliratra.

Ezután ugyanazt a felületet fogod látni, mint az előfizetéskor, és ugyanúgy kell eljárnod. Amit érdemes tudni, hogy amikor csomagot váltasz, akkor azonnal megterheljük a bankkártyádat az új csomag havidíjával.