Ha a Cloudent szoftverbe való belépést követően az 'EESZT belépés' gombra kattintva a következő képek egyike fogad:

A localhost hibaüzenet arra utal, hogy a számítógépre telepített eKliens kártyaolvasó alkalmazással van fennakadás. Ilyenkor a kártyaolvasó szoftveres része nem működik megfelelően. Próbáld meg törölni az e-Klienst és a kártyaolvasó drivert, majd telepítsd őket újra. Ezen a linken találod a Youtube videót, amely végigvezet ezeken a lépéseken: https://www.youtube.com/watch?v=lwoHgUCRV9k
Valamint egy PDF útmutatót is készítettünk, amiben sok hasznos információt találhatsz az újratelepítéssel kapcsolatban: eSzemélyi Kliens és CyberJack alkalmazások (újra)telepítése

Ha van vírusirtó programod, erre figyelj az újratelepítés során:

1. Az eSzemélyi Kliens és a driver (újra)telepítése közben, tehát a fájl letöltése után, szüneteltesd a vírusirtó működését vagy kapcsold ki. Bekapcsolt állapotban nem fog sikerülni a telepítés.
2. Miután sikerült telepíteni az alkalmazásokat, és még szüneteltetve van a vírusirtó, állítsd be Kivételként ezt a két alkalmazást, hogy ne vehesse fenyegetésnek a rendszer a későbbiek folyamán.
3. Miután beállítottad kivételként, visszakapcsolhatod vagy újraindíthatod a vírusirtót. Így zavartalanul fog működni a kártyaolvasás.

Ha sikeresen bejelentkeztél az EESZT-be és az EESZT Riportok alatt az alábbi kép fogad:

Ebben az esetben az alábbiakat kell ellenőrizni:

 • biztosan aktív-e az EESZT kapcsolat a fiókban
 • a 'Beállítások - EESZT' menüpont alatt az Intézmény azonosító (vagy másnéven OTH azonosító) előtt szerepel-e a az "E" betű
 • a szervezeti egység típusánál megfelelően lett-e kiválasztva a fogorvosi és gyermekfogorvosi alapellátás/ járóbeteg szakellátás/ diagnosztika
 • az orvos pecsétszáma elé be lett-e gépelve az "O" betű (ezt szintén a Beállítások - EESZT menüpont alatt lehet ellenőrizni)
 • az a felhasználó van-e a szoftverbe bejelentkezve, aki az adatokat szeretné beküldeni.
 • helyesen lett-e megadva a páciens TAJ száma (ne írjunk kötőjeleket az azonosítóba, mert nem fogja elfogadni az EESZT, a TAJ számot ebben a formában adjuk meg: 123456789)
 • az EESZT Ágazati portálon aktiválva lett-e az adott orvos felhasználó
 • az EESZT Ágazati portálon fel lett-e véve az összes orvos felhasználó a szervezeti egység kódokkal együtt.
Mi a teendő abban az esetben, amikor a 'Hiba megtekintése' gombra az alábbi hibaüzenetekkel találkozol:
 1.  

Ez a hibaüzenet, azt jelzi, hogy az EESZT Ágazati portálon a Vmátrix beállítások hiányosan vagy egyáltalán nem lettek elvégezve. Gyakori pl., hogy egy adott orvos felhasználóhoz nincs szervezeti egység hozzárendelve. Ez egy fontos lépés ahhoz, hogy az EESZT-be jelenteni tudj, de mégis gyakran kimarad. Lépjetek be az EESZT Ágazati portáljára a csatlakozáskor megjelölt adminisztratív felhasználó eSzemélyi igazolványával vagy Mobiltokenjével. Itt lehet ellenőrizni a VMátrix-ban felvett felhasználókat, és azok szerepkörét, valamint a hozzájuk rendelt szervezeti egysége(ke)t. (E-Egészségügy- IAM - Intézményi jogosultságok - VMÁTRIX kezelés)

Ezen a linken található egy Youtube videó, amiben végigvezetünk ezen: https://www.youtube.com/watch?v=Yq00oXSHaa8

2.  A következő hibaüzenet ugrik fel: Ez az osztály ezt az eseményt nem küldheti be! (egyedi hiba azonosító: (1788804288))

Ez a hibaüzenet abban az esetben jelenik meg, ha csere történt a 9 jegyű szervezeti egységkódot illetően, az ÁNTSZ részéről. Telephelyváltozásnál, cégforma megváltoztatásánál, illetve NEAK-os rendelés esetén az orvos változásakor is lehetséges, hogy megváltozik a 9 jegyű kód.
Ha ez a kód nincs kicserélve a szoftverben és egy korábbi kódon próbálod a tevékenységeket az EESZT felé továbbítani, az sikertelen lesz. Ebben az esetben az a teendő, hogy a Beállítások - EESZT menüpontban kicseréled a régi szervezeti egységkódot az újra, majd ezután a beküldetlen kezeléseknél a pácienskartonban, adott kezelésnél a Műveletekre kattintasz, majd a Szerkeszt lehetőséget választva átállítod a szervezeti egységet az új kódra.

3. Győződjön meg róla, hogy az EESZT ágazati portálon az e-Személyi igazolványával megtörtént-e az aktiváció.

Ennek a hibaüzenetnek a jelentése egyértelmű: Az adott felhasználó eSzemélyije nem lett aktiválva az EESZT oldalán. Az okmányirodában történő aktiválás nem egyenlő a portálon végzett aktiválással, itt a felhasználó pecsétszámához/azonosítójához kapcsoljuk hozzá az igazolványt. Ezt az alábbi oldalon teheted meg: https://portal.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal 
Ha ezt elvégezted utána érdemes kijelentkezned a saját Cloudent fiókodból és utána újra bejelentkezni.

 

Végül, mit jelent ha a páciens adatok EESZT-ből történő lekérésekor (Pácienskarton, Továbbiak fül), a következő hibaüzenet jelenik meg: DÖR 1017?

 • Az adott orvos még hivatalosan nem a beteg kezelőorvosa. Akkor válik azzá, ha legalább egy eseménykatalógust rögzített neki az orvos és az az esemény továbbítódik az EESZT felé is. Csak úgy lekérdezni bármelyik páciensnek EESZT-ből adatot nem lehet!
 • Van olyan kezelése, amely érzékeny egészségügyi adatnak minősül. Ezeket kizárólag az adott szakterület orvosai láthatják: a pszichiátriai, az addiktológiai, a szexuális úton terjedő, és a HIV/AIDS betegségek kapcsán.
 • A DÖR önrendelkezés az előző négy területet leszámítva alapból nincs tiltva, de ha a páciens az eKapu portálon tiltja, akkor az orvos nem férhet hozzá.