Amennyiben ezt a bejegyzést olvasod, valószínűleg már magad mögött tudhatod az EESZT portálon a szükséges beállításokat.

A Cloudenten belül is meg kell adnod pár adatot, amihez összeállítottunk egy kis útmutatót.

1. Nyisd meg a Cloudent szoftvert majd a Beállításokat

Ezen belül lépj az EESZT menüpontra (bal oldalon találod) és töltsd ki az itt található mezőket:

  • Rendelő neve: Ide a cég/önkormányzat vagy egyéni vállalkozás nevét írd.
  • Intézmény azonosító: Más néven: OTH azonosító/ÁNTSZ kód. FONTOS! Kerüljön elé egy nagy "E" betű! Pl: E123456

Szervezeti egység(ek): Ha nem tudnád pontosan hány szervezeti egység tartozik ÁNTSZ engedélyed alá, akkor a www.antsz.hu/euszolg honlapján tudsz erről pontos információt kapni az adott intézményre rákeresve. 

Nevezd el, állítsd be pontosan melyik típusba tartozik (Fogorvosi és gyermekfogorvosi alapellátás/Fogorvosi és gyermekfogorvosi szakellátás/Fogorvosi ügyeleti ellátás/Járóbeteg szakellátás/Iskolafogászat/Diagnosztika/Laboratóriumi diagnosztika) - ezt is megtalálod az ÁNTSZ felületén - , majd add meg a szervezeti egység 9 jegyű kódját. Amennyiben több egység tartozik hozzád, kattints az "Új szervezeti egység" gombra és tedd meg itt is az előbb említett lépéseket.

  • Az orvosok és felhasználókhoz érve add meg az adott orvos pecsétszámát. FONTOS! Kerüljön a számsor elé egy nagy "O" betű! Pl:O12345. Ezután ha több szervezeti egységed van, a legördülő menüből válassz ki egyet alapértelmezettnek, majd végül jelöld be azt az eszközt, amivel bejelentkezel az EESZT-be.

2. Görgess feljebb és töltsd fel az SSL tanúsítványt, majd add meg az SMS kódot.

 

Amennyiben NEAK/OEP rendelést is végzel, akkor van még pár tennivalód:

3. Lépj a NEAK integráció menüpontra

Add meg a kért azonosítókat:

  • Intézet OEP/NEAK kód: Például: B123. A működési engedélyeden illetve a www.antsz.hu/euszolg oldalon is megtalálhatod az intézményedre rákeresve.
  • OJOTE/Ejelentés felhasználónév: Mellyel a TAJ szám ellenőrzést is végzed.
  • Utolsó lépésként add meg az OEP 9 jegyű kódot és a szerződött heti óraszámot a Szervezet beállításoknál az oldal alján.  FIGYELEM! Ez a kód lehet, hogy egyezik az EESZT 9 jegyű kóddal, de általában különböző. 

Ezzel a beállítások végére értél.