Fontos megemlíteni, hogy a 'beutaló' kifejezés komplex módon kezd bonyolulttá válni. Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy a kormányszerveknek és az egyes orvosi szakmáknak más és más a terminológiája. A Cloudent rendszerben az alábbi logikai megkülönböztetést tudjuk tenni.

 

Összesen kettő típusú beutaló fajtával találkozhatsz a szoftveren belül:

1. Hagyományos beutaló hozzáadása kezelésekhez OEP/NEAK páciens esetén:

Rendszerint akkor javasolt, ha szakrendelést végzel és egy másik NEAK-os orvos papíralapú beutalót ad a páciensnek. Tehát ebben az esetben egy másik orvos kollégától kapott beutalóját adod hozzá a páciensnek a kezeléséhez és nem te hozol létre új beutalót.

Az adott kezelés felvétele után, mielőtt mentjük a kezelést a karton aktivitásba, fel kell tüntetni a beutalóhoz kapcsolódó szükséges adatokat, amit a “+ Beutaló hozzáadása” gombra kattintva lehet megtenni.

 
 

A következő felületen kiválaszthatsz egy orvost, aki a hozzáadandó beutalót készítette, vagy  az “+Új szervezet/orvos felvétele a listába” gombra kattintva továbbléphetsz.

Itt a következő mezőket szükséges kitölteni:

  • Orvos neve

  • Rendelő/szervezet neve

  • Pecsétszám

  • OEP 9 jegyű kód

  • EESZT szervezeti egység 9 jegyű kódja, majd a Mentés gombra kattintás után:

    • Naplósorszám

 
 

Mindig minden változtatást a Mentés gombbal lehet véglegesíteni, így el is készült a beutaló felhasználása és hozzárendelése az adott orvoshoz.

2. e-Beutaló:

 

Ez hagyományos értelemben vett EESZT által definiált beutaló. Ez elérhető minden páciens kartonjában a “Továbbiak” fül alatt. Az itt található menüpontok között lehet lekérdezni, illetve elkészíteni az eBeutalót, ahol ki kell tölteni a szükséges mezőket.

eBeutalót 2021. januárja óta minden orvosnak kötelező kiállítania, így fontos tudni, hogy melyik mezőbe mit kell írni a sikeres kiállítás érdekében.

 
Az eBeutaló készítésére kattintva a következő felület fogad: