Nézd meg a kezelési sablonok készítéséről és használatáról készített videónkat (kattints a kékkel kiemelt szövegrészre), hogy még könnyebben tájékozódj a cikkben! :)

Ebből a videóból is láthatod, milyen egyszerű, de nagyszerű a Kezelési sablonok használata.

A Cloudehr-ben sablonokat hozhatsz létre a beavatkozásokhoz, amiknek a segítségével a gyakran együtt végzett kezeléseket pár kattintással felveheted. A sablonok létrehozása, beállításai és használata ugyanúgy működnek, mint a Cloudent-ben a kezelési sablonok esetében, amiről ebben a cikkben olvashatsz: Kezelési sablonok

1. Első lépésként navigálj a 'Beállítások' - 'Árlista & Mezők' - 'Beavatkozás sablonok' menüpontra.

Itt találhatod a Beavatkozás sablonokat.

A 'Szerkesztés' gombra kattintva erre a felületre fogsz eljutni. Az 'Új sablon' gombra kattintva hozhatod létre a kívánt sablont: 

2. Nevezd el a Beavatkozás sablont, majd adj hozzá kezeléseket.

Tipp: A sablonod neve legyen minél "beszédesebb", hogy kereséskor egyértelmű legyen, melyik sablonról is van szó. 


Az 'Új kezelés hozzáadása' gombra kattintva kiválaszthatod, hogy melyik kezeléseket szeretnéd a sablonhoz hozzáadni. 

3. Válaszd ki a listából azokat a kezeléseket, amiket hozzá szeretnél adni a sablonhoz. 

Kezdd el begépelni a kezelés nevét, majd válaszd ki a megfelelőt.

4. A felvett beavatkozások sorrendjét bármikor tudod módosítani. Ragadd meg a pöttyök segítségével az adott kezelést és variáld sorrendjüket.

Miután felvettél minden szükséges beavatkozást és beállítottál mindent a sablonban, kattints a Mentés gombra. Ezzel el is készült a beavatkozás sablonod.

5. A létrehozott sablont a pácienskartonban az 'Új beavatkozás' gombra kattintva tudod felvenni. Kezdd el beírni a keresőbe a sablonnak korábban megadott nevet, vagy kattints a Kezelés keresés gombra.

6. A sablon nevére kattintva a sablonhoz adott kezeléseket fogja listázni és felvenni a rendszer, attól függően, hogy hogyan állítottad be az automatizmusokat.

Mindegyik beavatkozás esetében kitöltheted az itt található mezőket, adj hozzá BNO kódot, majd egyszerűen kattints a 'Következő' gombra. Ha valamilyen oknál fogva, egy adott beavatkozás sorozat alatt, a sablonban lévő egyik kezelést nem szeretnéd felvenni (és nem automatikusan adódik hozzá az aktivitáshoz) nyugodtan kattints a ‘Kihagy és következő’ gombra, ezzel rögtön az ezt követő beavatkozáshoz ugrasz.

10. Utolsó lépésként véglegesítsd módosításaidat az utolsó beavatkozás felvétele után a Kész gombbal, majd minden esetben a 'Kezelés mentése' gombra kattintva rögzítsd a kartonba.

+ TIPP:

Lépj a 'Beállítások' - 'Árlista & Mezők' - 'Beavatkozás sablonok' menüpontra, majd kattints a 'Szerkeszt'-re az egyik sablonnál. Ezután az összes felvett kezelést egyesével is szerkesztheted.

A következő felületen beállíthatod, hogy alapértelmezetten hány db-ot szeretnél az adott beavatkozásból elvégezni (ez pl. érzéstelenítésnél vagy injekciónál lehet kifejezetten releváns).

Beállíthatod a csúszka segítségével, hogy automatikus legyen-e a kezelés felvétele, ami azt eredményezi, hogy ha hozzá szeretnéd adni az adott sablont egy pácienskartonhoz, akkor ezt a kezelést a rendszer automatikusan felveszi, így egyetlen kattintással, egyszerre vehetsz fel több kezelést a páciensnek, ami felgyorsítja a kartonozási folyamatot. 

Ha szeretnél, megadhatsz a beavatkozáshoz alapértelmezett BNO kódot, így a jövőben automatikusan az lesz hozzárendelve. 

A módosítások végeztével ne felejts a 'Mentés' gombra kattintani.

Ezzel el is érkeztél a beállítások végéhez.