Az alapértelmezett BNO kódok beállítására több lehetőség is van.

Egyrészt a Beállítások --> NEAK integráció menüponton belül a NEAK hivatalos kezelési lista fülön tudjuk beállítani. 

Itt az egyes kezelések mellett jobb oldalon a Műveletek oszlopban az Alapértelmezett BNO gombra kell kattintanunk.

Ezután a felugró ablakban kattintsunk a BNO kód alatti Módosítás lehetőségre, majd kezdjük el begépelni a beállítani kívánt kódot.

Ha kiválasztottuk a megfelelő kódot, akkor egyszerűen kattintsunk a 'Mentésre'.

 

A másik lehetőség, hogy a kezelések felvétele során állítjuk be az alapértelmezett BNO kódot az egyes kezelésekhez.

Amikor rögzítünk egy NEAK kezelést a páciens kartonjában, a felugró ablakban található egy BNO kód mező. A mezőre rákattintva lenyílik egy kódkereső ablak. Itt a "Kezdj el gépelni a kereséshez" mezőbe kell begépelnünk a kiválasztandó BNO kódot.

Ha begépeltük a szükséges BNO kódot, a Találatok között ez meg fog jelenni. Itt kattintsunk rá erre, és ezzel ki is választottuk a kezeléshez tartozó BNO kódot. 

Ha szeretnénk, hogy ez a BNO kód legyen alapértelmezettként beállítva az adott kiválasztott kezeléshez, akkor kattintsunk az 'Alapértelmezettnek beállítás' gombra. Ezután, ha egy következő alkalommal szeretnénk felvenni ezt a kezelést, akkor a program automatikusan ezt a BNO kódot fogja hozzácsatolni.

Magánkezelések esetében is van lehetőség alapértelmezett BNO kódot beállítani, ehhez ebben a cikkben találsz segítséget: Alapértelmezett BNO kódok és BNO kód kereső magánkezelések esetén